Családi Majális

 

125-május_1Május 1-jén 5 órától a Fúvószenekar hajnali ébresztővel járta a város utcáit, így ébresztve a lakosokat. A délelőtt folyamán, hagyományteremtő céllal, az I. Bográcsos ételek főzőversenyére került sor, melyre 12 csapat nevezett. A zsűri tagjai Kiss Andrásné, Iglódi Ferenc és Kiss Csaba szakértelemmel bírálták az elkészült remek ételeket. A bográcsokban az öreglebbencstől, a gombás csirkepaprikáson át, halászlé is rotyogott. Az első helyezett a Betyárok csapata lett a fantasztikusan elkészített őzpörköltjükkel.

A Haranglábnál az arra vállalkozók íjászkodhattak Sárközi György közreműködésével.

Kora délutántól kezdődően a Napsólyom Baranta Egyesület bemutatója vette kezdetét. A tánc és a mozgás szerelmesei is megtalálták a kedvükre kedves eseményeket. Sokan megtekintették a Városi Nőklub zenés, táncos előadását, a Hastánc duó, a Szilver Tánciskola növendékei, a Szent Anna Katolikus Óvoda hagyományőrző tánccsoportjának produkcióját, ahogyan a Zumba és Thai-chi bemutatókat is.

A Szegedi Miniszínház Csipike és Kukucsi gyermekelőadását hozta a kunszentmártoni közönség elé, melyet kicsik és nagyok egyaránt érdeklődve hallgattak.

Az Eb az Ebekért Állatvédő Egyesület kutyás bemutatója zárta a délután műsorát.

Mindeközben az Országzászlónál kézműves foglalkozás zajlott, ahol anyák napi meglepetések készültek.

A Kunszentmártoni Fúvószenekar koncertjének Pazar hangulata megalapozta az este további eseményeit. A Szent Márton Társulat előadása hagyományokhoz híven fantasztikus sikert aratott. A 2014-ben alakult EDDA Tribute EDDA slágerekkel szórakoztatta a Főtér népes seregét. A jól ismert dalokat a közönség a zenekarral együtt énekelte. A Családi Majális esti programjait Vastag Tamás énekes és az utcabál zárta.

Egész nap légvár, bicikló, elektromos kisautó, lufi, vattacukor, kürtös kalács, tehát egy igazi majálisi forgatag várta a Családi Majálisra érkező vendégeket, családokat.

Köszönjük minden szervezőnek a közreműködést.

Herczeg Renáta017-május_1

246-május_1248-május_1346-május_1365-május_1384-május_1

 

További képekért kattintson ide!

A hozzászólások nem engedélyezettek!