Megyei Tűzoltónap Túrkevén

DSC_4053

Május 3-án Túrkevén kettős ünnepségre került sor: egyrészről a Megyei Tűzoltónap, másrészről a túrkevei tűzoltóság 125. évfordulójának megtartására. A tűzoltók védőszentjéhez, Szent Flóriánhoz kötődő ünnepségen a megye legjobb tűzoltói elismerésben részesültek. Immár 25 éve, 1991 óta minden év május 4-e, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, aki a mai tűzoltók számára is bátorságot, önfeláldozást testesít meg. Az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és hagyományok ápolása, megbecsülése.

Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte az állományt, aki beszédében a tűzoltó létről, a tűzoltóról, mint a lakosság érdekében igazán fontos személyről beszélt, aki saját testi épségét nem kímélve van jelen veszélyes helyzetekben, akire támaszkodni, számítani lehet. A tűzoltói munka egy nemes szolgálat.

DSC_3976

A megye legjobb tűzoltói között három kunszentmártoni is polgármesteri elismerésben részesült. Elismerést adott át Wenner-Várkonyi Attila polgármester egy-egy ajándékcsomag keretében Kovács Miklós, Hajdú Attila és Csató László tűzoltó főtörzsőrmesterek részére. Molnár Bálint, Öcsöd polgármestere adta át a Tiszazug Tűzoltója kitüntető címet Czakó Tibor tűzoltó főtörzsőrmesternek.

DSC_4051

Az ünnepi műsor koszorúzással folytatódott, majd egy különleges kiállítás került megrendezésre a református templom karzatán. Túri János tűzoltó őrnagy, szeghalmi tűzoltó-parancsnok mesés gyűjteményébe engedett betekintést.

Az elismerésben részesültek gratulálunk és köszönjük minden tűzoltók áldozatos munkáját, nem csak ma Szent Flórián napján!

Herczeg Renáta

Az ünnepség további képeiért kattintson ide!

 

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!