10 éves a Tarhonyafőző verseny

014-tarhonya

A Vásártéri Közösség a Városi Polgárőrséggel közösen immár 10. alkalommal, május 14-én rendezte a hagyományos tarhonyafőző versenyt. A borongós időjárás ellenére több mint 10 csapat jelentkezett a versenyre.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester megnyitójában külön köszönetet mondott Katona Józsefné szervezőnek, aki 10 éve szervezi töretlen lelkesedéssel a tarhonyafőző és lecsófőző versenyt is.

052-tarhonya

Amíg az étkek főttek a helyi közösségek műsorral szórakoztatták a résztvevőket. A Szent Anna Katolikus Óvoda anyák napi műsorát követően fellépett a Ternipe Hagyományőrző Néptánccsoport, a Dalma Dance táncosai. Fazekas Máté énekét követően lépett színpadra a Szent Márton Társulat.

060-tarhonya

Közben a zsűri értékelte az elkészült étkeket és sor került az eredményhirdetésre is, valamint a tombolahúzásra. Kardos Balázsné és csapatának ételkülönlegességét ítélte a zsűri a legízletesebbnek, elnyerve ezzel az első helyet és a vándorkupát.

130-tarhonya

A közben eleredő eső ellenére is sokan kitartottak a rendezvény végéig és egy kellemes, közösségben töltött napot tudhattak maguk mögött.

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak. Jövőre ugyanitt találkozunk!

Bocskai József

A Tarhonyafőző verseny további képeiért kattintson ide!

A hozzászólások nem engedélyezettek!