20 éve virágzik a Zeneiskola – kiállításmegnyitó

DSC_5073

20 éve, a Zeneiskola megalapítója Simon Gyula 1996. június 10-én bejegyeztette a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskolát Kunszentmárton Város jegyzőjénél. Az intézmény azóta virágzik, ad, ápol, segít és teremt.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester 1998-tól kezdve kapcsolódott a Zeneiskola életéhez, akkor még alpolgármesterként feladatai közé tartozott a város kulturális életével való kapcsolattartás, ami azóta is töretlen. Hamar barátságot kötött Simon Gyula igazgató úrral, akire mindig szívesen emlékeznek.

Később Szőke Ferenc vette át az intézmény irányítási feladatait, jelenleg pedig Bahil-Csomán Éva az igazgató asszony, aki pedagógustársaival nagyon jól vezeti és irányítja a közösséget.

A 20 év alatt a tanítványok száma megközelíti a 2000 főt, melyet több, mint 60 tanár tanított Kunszentmártonban és a Csépai tagozaton. A Zeneiskola a Fúvószenekarral együtt a város kulturális részének alappillére, számtalan rendezvényen vesznek részt a növendékek és a zenetanárok is. Az iskola óriási eredménye, hogy megalakulása óta 32 növendék kapott itt olyan tudást, amellyel zenei pályára léphettek. Ebből 9-en tanárként is itt tanítottak-tanítanak.

Az iskola mindig is büszke volt arra, hogy nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését jelenti ez a gyerekek és a tanárok számára, hanem komoly szakmai munka is folyik! Mutatják ezt a megyei és országos versenyeken elért helyezések a 20 év alatt: több, mint 10 különdíj; 40 III. helyezés, 35 II. helyezés, 50 I. helyezés, 10 Kiemelt I. hely, 2 Fesztivál díj, 3 Nívódíj. Ezen túl a Zeneiskola tanárai rendszeresen kapnak elismeréseket, mint „Legjobb felkészítő tanár”. Ilyet kapott Szőke Ferenc, Tassonyi Zsoltné, Bahil Attila. Zongorakísérőnk, Tassonyi Zsolt pedig több ízben hozta el a „Legjobb zongorakísérő” díjat. A jelenlegi és volt tantestület tagjai közül immár hárman is koncertet adtak a Művészetek palotájában: Szirtes Edina Mókus 4 évig tanított a Zeneiskolában, Szitha Miklós, a Talamba ütőegyüttes tagja 5 évet, és végül de nem utolsó sorban ide tartozik Varga Ákos, aki ősszel játszott a Müpában zenekarával, a Keldával.

Zeneiskola kiállítás nincsen zene nélkül. A tanári kar jelenlegi tagjai készültek egy műsorszámmal: Bahil Attila, Cseh András, ifj. Cseh András és Varga Ákos Jobim: Wave darabját adták elő.

DSC_5098

Dezső Dóra, mint volt tanár, szülő és az intézmény munkájának állandó segítője emlékezetes pillanatait osztotta meg.

DSC_5100

Köszönet illeti a Zeneiskolát az elmúlt két évtizedért, mert hatalmas értéket teremtett Kunszentmárton városába. Köszönet az egykori és jelenlegi vezetőknek, zenepedagógusoknak és a diákoknak, akiknek oklevelei, elért eredményei - a teljesség igénye nélkül – a kiállítás részét képezik, mely egészen június 20-ig megtekinthető a Szabó Gyula Művelődési Központban. A fényképek ezernyi kedves emléket, pillanatot rejtenek. A cikkek, elismerések mind-mind azt bizonyítják, hogy a 20 évvel ezelőtt egy sikeres történet vette kezdetét, melynek folytatásához is további sikeres éveket kívánunk!

DSC_5123

DSC_5114

Herczeg Renáta

A kiállítás további képeiért kattintson ide!

A hozzászólások nem engedélyezettek!