A Kihívás napja

Kunszentmárton10

Kihívás Napja – Challenge Day 2016.

Programbeszámoló

 

A tavalyi évhez hasonlóan Kunszentmárton az idei évben is csatlakozott a  május 25-én megrendezésre került országos sportrendezvényhez, a Kihívás Napja – Challenge Day 2016. elnevezésű programhoz. A nap folyamán reggel nyolc órától este kilenc óráig folyamatosan színes sportprogramok várták az érdeklődőket, amelyek között számos új „sportág” is szerepelt, ami nyilvánvalóan a tavalyinál is szélesebb körű érdeklődésre mutat.

Az állomások és a helyszínek, valamint az ott megvalósított programok között minden korosztály, - egészséges, illetve  fogyatékkal élő emberek egyaránt -  megtalálhatták a hozzájuk közel álló mozgásformát. A rendezvényt ebben az esztendőben is nagy érdeklődés övezte, összesen 801 fő volt aktív résztvevője a különböző sportprogramoknak.

 

Időrendi sorrend:

800 – 830: A megnyitón résztvevők és a sportcsarnok munkatársai közös reggeli, munkahelyi tornán vettek részt, Sárközi György és Tasnádi Balázs vezetésével.(15 fő).

830 – 900: Bölcsődei reggeli torna. A gyerekek közül először a legkisebbek – az idei évben újoncként – hajtották végre a programban vállalt sportolást Szőkéné Csík         Marianna vezetésével. (23 fő)

830 – 900: Papi – mami torna az Idősek bentlakásos Otthonában. A legkisebbek után a szépkorúak is kivették részüket a programokból, egy kis „könnyített” gimnasztikával,    amelyet Szabó Tivadar Zsoltné szervezett meg és vezetett le. (20 fő résztvevő)

900 – 930: Játékos sportfeladatokat oldott meg 87 fő óvodás korú gyermek Smuta Zsoltné intézményvezető és    a Szent Anna Katolikus Óvoda kollektívájának     szervezésében, illetve vezetésével. A különböző korosztályok ügyességi sorversenyeit      a következő óvópedagógusok vezették: a kiscsoportot Fehér Éva és Kiss Mihályné, a    kis-középső csoportot Tóth Anna és Tígyi Istvánné, a középső csoportot Bordás Gabriella és Hürkecz Istvánné, valamint a nagycsoportot Szathmáriné Szabó    Zsuzsanna és Czöndörné Szabó Klára         

930 – 1000: Gimnasztika és erőemelés a Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola udvarán. A program Csík Jánosné igazgató, illetve Jerneiné Balogh Éva igazgatóhelyettes szervezésében valósult meg. A sportfoglalkozásokat Dénes Zsolt és Szabó Zoltán pedagógusok vezették. A résztvevők létszáma összesen 85 fővolt.

1000 – 1030: Egészségügyi kerékpározás és séta a Mozgáskorlátozottak Tiszazugi Szervezetének tagjaival. A résztvevők a szervezet székházától indultak, elsétáltak a Hármas-Körös régi közúti hídjáig és onnan a gáton sétáltak vissza a székházhoz. Czink Imre Ferencné szervezésében 10 fő vett részt az eseményen.

1030 – 1100: Az Önkormányzati Óvoda három különböző sportprogramot is lebonyolított a nap során .Ezeket a rendezvényeket Molnár Zsuzsanna tagintézmény vezető koordinálta és fogta össze. A kerékpártúrát Bíró Piroska, a kerékpáros és játék kismotoros ügyességi versenyt Szabóné Nagy Erika és Szántó Mária, illetve az ügyességi sorversenyeket Majzikné Sári Aranka és Karsai Balog Katalin óvodapedagógusok vezették és felügyelték. A három programban 53 fő vett részt.

1030 – 1100: Ergométeres váltóverseny a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó- parancsnokságon. A program Földi Zsolt tű. százados vezetésével valósult meg, 21 fő részvételével.

1100 – 1130: Délelőtti torna az Idősek Klubjában. Az idős embereknek nappali ellátást nyújtó napközi otthon lakói gimnasztikai gyakorlatokat végeztek Gulyás Erzsébet vezetésével, amelyen a dolgozókkal együtt 30 fő vett részt.

1130 – 1200: Munkahelyi testnevelés a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóinak. A különböző gimnasztikai elemekből álló gyakorlatokat Herczegné Gácsi Zsuzsanna állította össze és vezette le 15 fő részvételével.

1300 – 1330: Grassroots Fesztivál Óvodás foci a Széchenyi Lakótelepi füves pályán Pálinkás Ferenc koordinátor és Kerekes Ferenc edző, valamint az Önkormányzati Óvoda óvodapedagógusainak részvételével. Az ovifoci tornán 5 csapat indult el

- Kunszentmártonból Csépáról és Cserkeszőlőből - összesen 50 fő.

1400 – 1530: Színes programsorozat indult a Széchenyi Lakótelepi Iskola udvarán. A programok:

 

  • Ergométeres edzés Vincze Béla vezetésével 120 fő
  • Edzőgörgős edzés Vincze Béla vezetésével 27 fő
  • Streetball Nyíri Csaba vezetésével 15 fő
  • Baranta bemutató népi játékok Lászlóffy Béla vezetésével 15 fő

1530 - 1600: 2016 méteres futóverseny az általános iskolás tanulók részére. A      programot Kovács             Mariann vezette és 55 fő teljesítette a 2016 méteres távot

1600 - 1630: Roma népi táncbemutató a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében és a Ternipe Tánccsoport közreműködésével. A program vezetője Mihály Sándor, résztvevők száma 15 fő

1630 - 1700: Hagyományőrző játékok – kakaslövés, gólyalábazás – bemutatója a   Kamasz Tanya szervezésében Gulyás Györgyi vezetésével.

Résztvevők létszáma 10 fő.

1700 - 1800: A kunszentmártoni UniTurn Kézilabda Klub korosztályos utánpótlás csapatának kézilabda bemutatója a Dani Margit Sportcsarnokban. A program felelőse Kecskés Marietta a KKSK vezetőségi tagja, az utánpótlás csapat edzője, a bemutató edzés vezetője Nagy József a KKSK játékos edzője. 30 fő résztvevő.

1730 - 1800Testépítő bemutatót tartottak a Körös GYM tagjai a szervezet edzőtermében Wenner-Várkonyi Attila polgármester és Bíró István vezetésével és 18 fő részvételével.

1800 - 1830:  BMX kerékpáros bemutató és ügyességi verseny a Mátyás király úti iskola udvarán kiépített gyakorlópályán. A bemutató és verseny szervezője és felelőse Harangozó Kristóf, a résztvevők létszáma 18 fő.

1830 - 1900:  Kick-boksz karate bemutató és nyilvános edzés Pál Attila kick-box edző szervezésében és vezetésével. Résztvevők létszáma 24 fő.

1830 - 1900:  A Nippon Zengo kunszentmártoni csoportja nyitott edzést tartott a Dani Margit Sportcsarnokban, Bíró  Gabriella vezetésével. 20 fő vett részt az eseményen.

1900 - 2100Teremlabdarúgó villámtorna került megrendezésre a Dani Margit Sportcsarnokban László Csaba szervezésben. A programban 25 fő vett részt.

 

ÖSSZES RÉSZTVEVŐ:          801 fő

 

            Kunszentmárton, 2016. május 30.

 

 Sárközi György

sportszervező

Az esemény további képeiért kattintson ide!

A hozzászólások nem engedélyezettek!