Városi Gyermeknap

DSC_5706

Idén május 29-re esett a városi gyereknap, és mindenki nagy örömére napsütéses szép délutánunk volt.

13 órakor kezdődtek a programok a főtéren, amikor is  kezdetét vette a Breki, a békakirályfi című mese a Körös Moziban kedvezményes jegyárakkal. Közben a hagyomány szerint megnézhettek a gyerekek kívül-belül egy igazi tűzoltóautót, illetve a rendőrség szervezésében ügyességi versenyeken vehettek részt, a Haranglábnál pedig Sárközi György szervezésében íjászkodni volt lehetőségük az érdeklődőknek.

14 óra magasságában már szép számú közönség gyűlt össze, és elkezdődtek a kézműves foglalkozások is, melynek keretében az aszfaltrajztól a buborékfújáson át arcfestés, csillámtetkó és hennafestés is várta a lurkókat. De különböző virágokat is készíthettek az ügyes kezű fiatalok, illetve pólófonálból gyárthattak karkötőt, nyakláncot, valamint körmöcskézni is lehetett.

Közben megérkezett közénk Tüskepapa is, aki mókás bohócműsorral szórakoztatta a gyerekeket. Előadása után a Ternipe tánccsoport mutatta be legújabb táncait, és a Kamasz Tanya is kivonult a főtérre.

16 órakor a Trambulin Színház műsora következett a Basa Pista pórul jár című interaktív gólyalábas előadásával, akik valóban bevonták a közönséget is műsorukba.

A programok a Dalma Dance Club színvonalas és sokszínű táncaival zárultak.

Természetesen volt egész délután vidámpark és büfé is az elmaradhatatlan vattacukorral.

Szeretnénk megköszönni, az arcfestő csapatnak: Lele Tünde, Kalász Edit, Gala Katalin a közreműködést, Szepesi Erikának és lányának a segítségét, valamint az Általános Művelődési Központ dolgozóinak (Városi Óvoda, Városi Könyvtár, Helytörténeti Múzeum, Szabó Gyula Művelődési Központ lelkes kézműveseinek).

Gyermeknap alkalmából úgy gondoltuk egy fiatal tehetségnek adnánk lehetőséget, hogy kipróbálhassa magát a konferálás világában is. Ehhez a Szent Márton Társulatot hívtuk segítségül. Ez úton is nagyon szépen köszönjük Légrádi Blankának az együttműködést.

A Szabó Gyula Művelődési Központ dolgozói

A Gyermeknapon készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!