Műfüves pálya – műszaki átadása

 

A Magyar Labdarugó Szövetség 2015. szeptemberében pályázati felhívást tett közzé pályaépítési programjához kapcsolódóan. A pályázat meghirdetésének konkrét célja, hogy az országban új műfüves kispályák és grundpályák épüljenek az MLSZ által biztosított TAO forrásból.

Kunszentmárton Város Önkormányzata 22x42 m méretű kispálya építésére nyújtott be pályázatot.

A pályaépítés teljes bekerülési költsége Br. 32.512.000,-Ft összegben lett az MLSZ részéről meghatározva, az Önkormányzatnak ebből 30 % önrészt kellett vállalnia, összegszerűen 9.753.000,-Ft-ot. A képviselő-testület 2015. szeptember 29-i ülésén határozott a pályázaton való részvételről, és az önrész biztosításáról. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. október 9. volt.

A megépített új műfüves pálya az Önkormányzat tulajdonát fogja képezni, de azt az MLSZ 15 évre szóló ingyenes használati joga fogja terhelni. A pálya átadása után valamennyi felújítási, karbantartási feladat az Önkormányzatot terheli, továbbá gondoskodnia kell a pálya őrzéséről és védelméről. A használatra az MLSZ-nek elsőbbsége van az Önkormányzattal szemben, de a pályát jelentős részben az Önkormányzat használja majd. A pálya a labdarúgás és a kézilabda sportágak művelésére alkalmas.

Az új műfüves pálya kivitelezésének bonyolítását teljes egészében az MLSZ végezte. A kivitelezők kiválasztásának pályázati felhívását az MLSZ tette közzé és a nyertes kivitelezőt is az MLSZ választotta ki.

Az MLSZ által kiválasztott nyertes kivitelező: Live Labour Kft. 1224 Budapest, Angeli u. 136/B.

A kivitelezési munkák 2016. április 11-én kezdődtek el, és 2016. június 9-én fejeződtek be. A munkálatok közben a tanítás folyamatos volt az iskolában.

Az új műfüves pálya műszaki jellemzői:

- Oldalméretek: 22×42 m

- A pálya körül az alap és az oldalvonalakon rögzített formában 1,1 m magas focipalánk készül zártszelvény oszlopokkal, összesen 122 m. A palánk fölött labdafogó háló került elhelyezésre, a pálya szintjétől mérten 5 m magasan.

- A műfű felületet a palánkon kívül VIACOLOR burkolat veszi körül az oldalvonalak mentén 1,5 m, az alapvonalak mögött 2 m szélességben.

- A műfüves pálya rétegrendje úgy lett kialakítva, hogy esős időben sem álljon meg rajta a víz, szinte azonnal az alsóbb tétegek felé továbbszivárog, ahonnan drén csöves vízelvezető rendszer vezeti el a csapadékot a városi csapadékvíz elvezető rendszerbe. A műfű alatti alépítmény teljes rétegvastagsága 35 cm.

- A pálya tartozéka 2 db rögzített kézilabda kapu hálóval, 300×200 cm.

- A minden napszaki pályahasználatot teszi lehetővé, hogy a pálya körül 4 db, 8 m magasságú oszlopra szerelten, összesen szükség esetén 12 db LED technológiájú nagyteljesítményű reflektor világítja be a pályát

A műszaki átadásról készült képek az alábbi linken elérhetőek!

Kunszentmárton, 2016. június 9.

Nagy Kálmán

műszaki ügyintéző

A hozzászólások nem engedélyezettek!