Rajziskolai tanévzáró

Ez évben a tanévzáró ünnepségek sorát a Rajziskola nyitotta meg a keddi napon, ahol megjelentek pedagógusok, szülők és diákok.

Bíró Istvánné, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket.  Kiemelte, hogy ebben a tanévben ünnepelte a Rajziskola a fennállásának 20. évfordulóját, melyről néhány héttel ezelőtt meg is emlékeztek a Művészetoktatás Napján. Megköszönte a szülőknek a munkát, akikre rendezvények szervezésében, megvalósításában, a versenyekre, kiállításokra történő utazásokban, a gyermekek mindennapi tevékenységében, a biztatásban, anyagi támogatásban mindig számíthattak.

DSC_6418

Beke Lilla, Katona Anita, Nálhi-Tóth Panka, Pugner László, Szűcs Luca és Wenner-Várkonyi Réka ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek. A felkészülésben segítették őket: Bánné Gödő Beáta és Pintérné Szaszkó Gabriella tanító nénik.

DSC_6350

Az intézmény igazgatónője, Takácsné Szilágyi Erzsébet ünnepi beszédében a művészetek fontosságát, a nevelésben, a személyiségfejlődésben betöltött szerepét hangsúlyozta. Megköszönte a rajziskolai nevelők, Kiss Györgyi és Molnár Adrienn  rendkívül tartalmas munkáját.

DSC_6375

Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr köszöntő beszédében méltatta a rajziskolában folyó színvonalas munkát, a városnak nyújtott értékét. Intézményvezető-helyettesi feladatkörében e területen végzett munkáját Bíró Istvánnénak egy gyönyörű virágcsokorral köszönte meg.

DSC_6404

DSC_6411

A tanulók szervezetek, vállalkozók, magánszemélyek által meghirdetett pályázatoktól kezdve neves országos versenyeken is részt vettek.

A következő versenyekre

Molnár Adrienn készítette fel a diákokat:

  • A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya által meghirdetett „Lakóhelyem közlekedése gyermekszemmel” című pályázatra 16 rajzot küldtünk, készítőik közül Bihari Borka 3. helyezést ért el, Rostás Cintia és Lakatos Melánia különdíjat kapott.
  • A József Attila Emlékház rajzpályázatára 14 alkotás készült. Szeleczki Judit és Kovács Tamara 1., Szeleczki Andrea és Nádudvari Dóra 2., Kóródi Renáta és Kása Boglárka 3. helyezést ért el, míg Tóth Ferenc különdíjat kapott.
  • Az egri IX. Országos Zománcművészeti Biennáléra 9 alkotást nevezett iskolánk, melyek kiállításra kerültek. Bihari Borka és Vereb Ágnes munkája pedig a rendezvény katalógusában is helyet kapott.
  • Kondor Béla születésének 85. évfordulójára „Angyal a város felett” címmel hirdetett országos rajzpályázatot a fővárosi önkormányzat és a művész nevét viselő iskola. A felhívásra több mint 4000 alkotás érkezett, melyből 33 a diákjainké. Közötte Mátyus Dóra, Kiss Boglárka, Sipos Zoltán, Kása Boglárka, Kiss Anna és Smadi Nisreen munkája, melyek a kiállításon is szerepeltek. Nisreen alkotása 2. helyezést ért el.
  • Ugyancsak nagyszámú, 208 intézmény által beküldött 2662 alkotás közül emelkedtek ki tanulóink munkái a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola országos rajpályázatán. A „Népmesék világa” címet viselő versenyen 11 alkotással szerepeltünk, közülük Sipos Zoltán képét beválogatták a kiállítási anyagba, Kiss Anna pedig arany minősítést kapott.

A sikereket gyarapították

Kiss Györgyi tanítványai is:

  • A „Nemzeti parkunk madarai” magyar-orosz alkotópályázatra 21 munkát küldtünk.
  • A Budapesten megrendezett V. Országos Grafika versenyre 14 pályamunkát neveztünk. Készítőik közül a kétnapos döntőbe, vagyis helyben alkotásra kapott meghívást Péter-Szabó Anna és Polecsák Réka.
  • A tanév végéhez közeledve került sor Szentesen a VII. Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyre „Magyar táj, magyar ecsettel” címmel. A 9 beküldött munka készítői közül Hircze Fanni, Szűcs Borbála és Berta Boglárka vehetett rész a döntőben, ahol ugyancsak a helyszínen kellett alkotniuk. Itt Berta Boglárka különdíjat kapott.

A teljes tanév során a 148 rajziskolás közül kiemelkedő szorgalmukért 52-en kaptak dicséretet. A főtárgyat teljesítők közül 13-an szintén dicséretesen teljesítettek és bizonyítványukba kitűnő osztályzatot kaptak.

36 tanuló dicséretes szorgalommal, főtárgyi és műhelygyakorlati teljesítménnyel, tehát kitűnő eredménnyel zárta a tanévet. Ezen töretlen munka elismeréseként az intézmény oklevéllel és könyvjutalomban részesítette a következő diákokat:

Az előképző csoportokból:

László Enikő

Vistyik Nadin

Vistyik Nelli

Beke Lilla Gréta

Katona Anita Anna

Szűcs Luca

A rajziskola első évfolyamát kitűnően zárta:

Benke Lili Noémi

Kiss Boglárka

Mátyus Dóra

Bihari Borka

Bihari Gerda

Fóth Gabriella

Smadi Nisreen

A másodikosok közül kitűnő:

Berta Boglárka

Hircze Fanni

Harmati Barbara

Kéki Tamara Lili

Péter-Szabó Anna

A harmadik évfolyamon jeleskedett:

Balga Nikolett

Kiss Dorina

Kiss Tamara

Czakó Virgínia

Polecsák Réka

Szűcs Borbála

A 4.A osztályból kitűnő:

Kása Boglárka

A rajziskolai 5.A osztályból kitűnő:

Balga Nóra

Habranyi Ágnes

Paulovics Panna

Szabó Zsanett

 

A 6.A osztályban kiemelkedően teljesített:

Kiss Anna

Sipos Zoltán

Tóth Armand Kevin

A 7. A osztályból kitűnő:

Fülöp Fanni

Kiss Emese

Kovács Anita

Vereb Ágnes

A következő tanulók sikeres művészeti alapvizsgát tettek:

Biró Richárd

Kiss Anna

Sipos Zoltán

Szlama Levente

Tóth Armand Kevin

A rendezvények sikereihez ebben a tanévben is hozzájárult a Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ támogatása, a Szabó Gyula Művelődési Ház munkatársainak odaadó segítsége, Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr és a Tehetséggondozás Alapítvány.

A tanévzáró befejezése előtt a Rajziskola 20 éves fennállásának évfordulója alkalmából a tanulók több plakátot is készítettek, melyeket az emlékeiket őrző ládában helyeztek el.

A Rajziskola sikereihez, városi és országos versenyeken elért eredményeihez szívből gratulálunk. Töltődésben, pihenés és alkotásban gazdag nyarat kívánunk. Szeptemberben újra minden művészlélek számára megnyitja kapuit az intézmény.

Herczeg Renáta

A tanévzáró képeit az alábbi linken megtekintheti!

A hozzászólások nem engedélyezettek!