Semmelweis nap a Városházán

2016. július 1-én Semmelweis Ignác születésének 198. évfordulóján az egészségügyben és szociális ágazatban dolgozókat ünnepeljük. Ezen alkalomból Kunszentmárton Város Önkormányzata június 29-én 15 órától a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében köszöntötte a megjelenteket.

DSC_7786

Jusztin Boglárka a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulójának szavalata hangzott el.

DSC_7804

Fazekas János alpolgármester úr beszédében megköszönte a kollégák munkáját. Ismertette, hogy a város vezetése fontos feladatának tekinti az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók munkafeltételeinek javítását, ami érdekében minden lehetőséget ki is használnak. Több benyújtott pályázat eredményét várják.

- Fel kívánják újítani a volt orvosi rendelő épületét, ami 100%-os támogatottságú. A projekt teljes bekerülési költsége 132.570.000 Ft.

-  Az Idősek Nappali Ellátása épületének átalakítását is meg kívánják valósítani. A projekt teljes bekerülési költsége 93.304.799 Ft.

- A Széchenyi lakótelepen a bölcsőde általános felújítása, korszerűsítése, bővítése is tervben van. A projekt 100%-os támogatottságú és a teljes bekerülési költsége 250.337.405 Ft.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr átadta a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ díszokleveleit. Példaértékű szakmai munkájának elismeréseként dicsérő oklevélben részesült: Kovács Hajnalka, Horváth Marianna és több évtizedes munkájának elismeréseként oklevelet kapott Herczeg Józsefné.

DSC_7815DSC_7819 DSC_7824

A háziorvosi hivatás szakmai életpálya elismerésére jött létre a címzetes főorvosi elismerés, melyek hagyományteremtő céllal első ízben ezen a napon kerültek átadásra. Címzetes főorvosi címet kapott: Dr. Dósa Hajnal, Dr. Pálfi Tibor, Dr. Péntek Mária, Dr. Ravai Elek, Dr. Dósa László, valamint Dr. Szabó Lúcia.

DSC_7844 DSC_7847 DSC_7851 DSC_7857 DSC_7861 DSC_7866

Kunszentmárton Város Képviselő-testülete 2016-ben hozott határozatának értelmében idén Kunszentmárton Város Egészségügyi és Szociális Díját Tóth Katalin kapta.

DSC_7881

A rendezvény záró eseményeként a Szent Márton Társulat egyik kiváló tagja Légrádi Blanka énekelt.

DSC_7895

Gratulálunk minden díjazottnak.

Herczeg Renáta

A Semmelweis nap további képei az alábbi linken elérhetőek!

TÓTH KATALIN méltatása

Tóth Katalin az általános iskolai tanulmányait a kunszentmártoni Mátyás király úti iskolában végezte. Már kis gyermekkorban megtetszett neki az ápolói szakma, mindig is az egészségügyben szeretett volna dolgozni. Természetesnek tartotta a beteg embereken való segítést.

Gyermekkori álma teljesült, mikor Szegeden a II-es Kórház Újszülött Osztályán elkezdhetett dolgozni. 1982-től 1986-ig Kunszentmárton Szakrendelő és Orvosi Ügyeleten dolgozott. Ez idő alatt folyamatosan képezte magát, amit a szakmai munka továbbfejlesztésére használt.

1986-tól Háziorvosi Szolgálatnál dolgozik ápolóként, jelenleg is. Idő közben a Központi Ügyelet vezetőjévé nevezték ki, és ezen a területen is teljes odaadással, lelkiismeretesen végzi a munkáját. Mindezek mellett kiveszi részét a házi betegápolás és a hospice ellátás területén is.

Szakmai munkájára a nagyfokú igényesség, precizitás jellemző. Barátságos személyiségének köszönhetően problémamegoldó készsége és kapcsolatteremtő képessége rendkívüli.

Elméleti és gyakorlati felkészültsége, hivatástudata, a szakma iránti elkötelezettsége példamutató lehet a fiatalabb generáció számára is. Munkájában beteg centrikus, körültekintő, pontos.

Fáradhatatlanul dolgozik, alaposan végzi munkáját. Évtizedek óta tartó példaértékű hivatástudata és kiemelkedő szakmai munkája alapján méltó Kunszentmárton Egészségügyi és Szociális Díjára.

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!