Sörfesztivál

Sörfesztivál_logó

2016. július 16-án került megrendezésre az I. Kunszentmártoni Sörfesztivál. Az időjárási viszonyok sajnos nem tették lehetővé, hogy a rendezvényt a tervezett módon a főtéren tartsuk meg, hiszen már a katasztrófavédelem is riasztást adott ki, illetve külön értesítettek erről minket szervezőket is. Így mindenki épsége érdekében a sörfesztivál programjait a Szabó Gyula Művelődési Központban tartottuk meg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának fegyverzeti osztályáról érkezett személyzet megtartotta a fegyverbemutatót, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt lelkesen vették közelebbről szemügyre a különféle fegyvereket, amire nem minden nap van lehetősége az embernek.

Ismét nagy sikert aratott a már visszatérő „bicikló” játék, melyet a nagyterem egyik felében tudtak igénybe venni a gyerekek, illetve a beltéri ugrálóvár is, ami az öltözőben került felállításra. Ezeket ingyenesen használhatta az ifjúság.

DSC_9510

Időközben megérkezett a Békésszentandrási Sörfőzde büfékocsija is, aminek az udvaron találtunk helyet, illetve a benti büfé is felkészült, így a kézműves söröktől a közismertebb márkákig válogathatott mindenki kedve szerint.

DSC_9525

14:00-tól megkezdődtek a koncertek is, amit a RoBot zenekar nyitott. A srácok ismeretsége és barátsága a szegedi főiskolai évek alatt kezdődött: ekkortájt kezdtek együtt zenélni, előbb duóként léptek színpadra, majd 2016-tól négyen koncerteznek. Igazán színvonalas produkciót hoztak el hozzánk, ezzel megalapozva a hangulatot.

DSC_9480

Utánuk következett Magyar Réka hastánc bemutatója, aki tíz éve kóstolt bele ebbe a világba, és azóta folyamatosan képzi magát a lehető legjobb tanárok által. Egerben országos minősítő versenyen kezdő kategóriában ezüst minősítést, Pécelen középhaladó kategóriában II. helyezést ért el. Remek előadásával vonzotta be a közönséget ezúttal is.

DSC_9487

Ezután egyenesen Békéscsabáról érkezett hozzánk a SIMPLACE zenekar, akik a Placebo brit zenekar dalait adták elő, annak minden korszakát megidézve. Tapasztalt zenészekről révén szó természetesen Önmagukat nem megtagadva a hangzásba belekerült mindenki egyedi színe ezzel varázsolva az egész zenei élményt egyedülállóvá.

DSC_9513

17:00-tól az ACCIDENT zenekar játszott, akik 1995-ben alakultak, és rendkívül mozgalmas éveket tudhatnak maguk mögött. Számos saját számuk is készült már, illetve Erdélybe is vittek el rockoperát. Természetesen sok feldolgozást is megtanultak már ez idő alatt, így remek koncertprogrammal rendelkeznek, amiből most a mi városunk is ízelítőt kapott.

DSC_9536

Közvetlen ezután pedig érkezett Kunszentmárton örök kedvence, az EMERETTA Rock Band. Ők is jártak már az ország minden pontján, méghozzá igen neves zenekarok oldalán, de mindig örömmel jönnek vissza hozzánk. Ezúttal is hitelesen idézték meg a Hard-rock zene legendás nagy dalait. Szép számú közönség, és remek hangulat uralkodott már a házban.

DSC_9540

Ezt a hangulatot pedig még fokozni érkezett a Dumaszínház humoristája, a televízióban is már sokat látott Hajdú Balázs. A szentesi származású fiatal sikeresen megnevettette a közönséget, majd közvetlen személyiségével bárki számára rendelkezésre állt akár egy közös fotó, akár egy kis beszélgetés erejéig.

DSC_9551

Ilyen felfokozott jókedvben vártuk az est fénypontjának szánt Mystery Gang zenekart, akiket igen nagy érdeklődés övezett már előzetesen is. Sok elszármazott Kunszentmártoni erre a dátumra időzítette hazalátogatását értük. A rockabilly magyar királyai pedig nem okoztak csalódást. Az idén 18 éves együttes fergeteges hangulatot varázsolt a másfél órás koncertje alatt. Megtelt a Szabó Gyula Művelődési Központ nagyterme.

DSC_9595

Utánuk pedig még mindig nem ért véget az este, hiszen a CASSIOPEIA zenekar csapott a húrok közé éjszakára. A baráti társaságból alakult együttes több tagcserén átesett még, de irányvonaluk nem változott. A 70/80/90-es hangulatát igyekeznek elhozni, ehhez pedig a klasszikus magyar rock az eszközük. Ezúttal is sikerült ez nekik. A közönségnek pedig lehetősége volt számokat is kérni tőlük.

Ők zárták az est zenei részét, de sörfesztivál révén még volt lehetőség pár sör elfogyasztására, amivel éltek is az emberek. Jó volt látni, ahogy a Szabó Gyula Művelődési Központ udvarán, termeiben és környékén is pezsgett az élet az egész nap folyamán. Ismét megmutatta Kunszentmárton, hogy nem ijed meg az időjárástól, amikor jól akarja érezni magát. Hiszen az köztudott, hogy országszerte rengeteg helyen automatikusan lefújták a programokat, míg nekünk lehetőségünk volt ezt behozni ide, a lakosság pedig élt vele. Reméljük, hogy jövőre tudjuk folytatni, amit itt most elkezdtünk, és akkor már szép napsütéses időben a főtéren találkozunk.

FONTOS információ még, hogy az elmaradt Tápai Tamás „TAPI” motoros bemutatót, illetve a Peter & Pan gitárduó egy új alkalomra szervezzük át, a Grill & Tárcsa Sültek Versenyével együttesen, amit szintén mindenképp meg szeretnénk tartani a Művelődési Központ udvarán. Ezzel kapcsolatban jelenleg folynak az egyeztetések, még nincs meg a dátuma, de azonnal közzétesszük amint meglesz.

Köszönjük az önzetlen segítséget Kunszentmárton Város Önkormányzatának, a Városgondnokságnak, a Tűzoltóságnak, a Polgárőrségnek, A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának, Tiszasas Önkormányzatának, a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-nek, a Kunszentmártoni Motoros Klubnak, Sárközi György Képviselő Úrnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, Mézes Zsolt békéscsabai koncertszervezőnek, a Héjja Produkciónak, Ifj. Cseh Andrásnak.

A Szabó Gyula Művelődési Központ dolgozói

A Sörfesztivál további képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!