Nyári napközi

A Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ, mint a Szociális Alapellátási Központ és Bölcsőde Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat jogutódja hetedik éve szervez az iskolaszünet időszakában, általános iskoláskorú gyerekek számára nyári gyermek-foglalkoztatást. 2016. évben átlagosan 20 gyermek részvételével 2016. június 27-től július 15-ig, három hetes időszakban működött a napközi a Művelődési Házban önkéntesek, szakmai gyakornokok és az intézmény munkatársai segítségével. Az előző évekhez hasonlóan több szervezet, intézmény, magánszemély dolgozott együtt azért, hogy változatos programokon vehessenek részt a javarészt alsó tagozatos gyerekek.

A nyári napközi elsődleges célja, hogy a nyári iskolai szünidőben gyermekfelügyeletet és változatos programokat biztosítson olyan családok számára, akik szociálisan rászorulók, ahol a szülők dolgoznak, vagy a gyermekfelügyelet egyéb okokból nem valósul meg.

A gyerekek többek között részt vettek Múzeumi kézműves foglalkozáson, jártak a Tűzoltó laktanyán, a Rendőrségen, kirándultak Szarvason a Vadasparkban, Csongrád-Bokroson a Vadnyugati városban, ellátogattak a Kunszentmártoni Református Templomba, horgásztak a Csengedi holtágnál. Eseményekben élményekben gazdag pillanatokkal tértek haza nap, mint nap. 

A Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ munkatársai

A nyári napközi néhány eseményének képe

az alábbi linken megtekinthető. 

A hozzászólások nem engedélyezettek!