Amatőr Gyermek Lovasverseny

Amatőr Gyermek Lovasverseny

2016.augusztus 13.

Városunkban 11. alkalommal került megrendezésre az Amatőr Gyermek Lovasverseny a Burzon Lovasudvar szervezésében, az elmúlt évhez hasonlóan a Szent Márton Lovas Egyesülettel közösen az Érparti lovas pályán. Ezen versenysorozat 18 év alatti gyermekek számára kerül megrendezésre. A gyermekek felkészültségüknek és tudásuknak megfelelő kategóriában indulnak, a kezdőtől a díjugrató versenyszámig. A rendezvényre mintegy 10 településről érkeztek gyermekek, 90 nevezés, mintegy 70 gyermek részvételével, akik már régi ismerősként köszöntötték egymást. A rendezvénysorozat célja a lovassport népszerűsítése, és minél szélesebb körben elérhetővé tétele a gyermekek számára. Mindannyiunk közös célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi koruktól kezdve megismerkedjenek a lovakkal, megtanuljanak lovagolni, a lovakat ápolni, gondozni.  A lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket, önfegyelemre tanít, felelősségtudatot ad és sikerélménnyel gazdagít. Az egész napos rendezvény jó hangulatban, színvonalasan, rengeteg élménnyel és izgalommal telt a versenyzők, és a szép számban megjelent lovas sportot szerető közönség számára is.

A helyi versenyző gyermekek eredményei:

Nyitott kategória:  

III. hely:  Szőke Szimonetta

VI. hely: Horváth Mirtill

Eredményesen szerepeltek a versenyen következő lovasaink:

Czakó Virgínia, Balogh Lili

Felkészítőjük: ifj. Burzon Attila lovasoktató

A rendezvény szervezői ezúton mondanak köszönetet a szülőknek a rendezvény sikeres lebonyolításáért, és a támogatóknak, akik jóvoltából valamennyi gyermek a díjazáson túl ajándékban részesült.

A rendezvény támogatói: Kunszentmárton Város Önkormányzata, Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Fazekas János alpolgármester, OTP Bank Nyrt.,  Gácsiné Bozsik Magdolna, Sárközi György, Gyarmatiné Turcsányi Mária, Imrei István, Imrei László, Benke Tibor, Cseh Mátyás, Bolyán Norbert, Hegedűs Balázs, GIO Bt. Lázi Árpád, Szaszkó Pékség-Szaszkó Károly, Hód-TÉSZ Szövetkezet, Talmácsi Cukrászat – Talmácsi Krisztián.

 

Ifj. Burzon Attila

Az eseményről készült képeket ide kattintva lehet megtekinteni!

A hozzászólások nem engedélyezettek!