Tanévnyitó a kunszentmártoni középiskolában

Tanévnyitó a kunszentmártoni középiskolában

Városunk középiskolája, új megnevezése szerint a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2016. szeptember 1-én tartotta ünnepélyes tanévnyitóját. Kissné Balla Ágnes az intézmény megbízott igazgatója köszöntött minden résztvevőt, a diákokat, a kollégákat, szülőket és a megjelent vendégeket, Pardi Sándort a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatóját és Wenner-Várkonyi Attilát Kunszentmárton város polgármesterét.

Wenner-Várkonyi Attila külön szeretettel üdvözölte a beiratkozott első évfolyamosokat, örömét fejezte ki, hogy bizalmat szavaztak mind a tanulók mind a szülők ennek az iskolának. Hálás az elmúlt tanévben végzett munkáért, és reményét fejezte ki, hogy a Karcagi Szakképzési Centrum, a Kunszentmártoni Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola és Kunszentmárton Város Önkormányzata továbbra is jól fog együttműködni. A tanulásra szeretné ösztönözni a diákokat, ezért képzéstípusonként és a szakképzésen belül szakmánként tanulmányi versenyt hirdetett meg az iskola vezetésével együtt: a tanév során a legjobb tanulmányi eredményt elérők számára jutalomként 8 db táblagépet ajándékoz a Városi Önkormányzat. Ezen kívül is fontosnak tartja a tanulást, hiszen mindenkinek a saját jövőjét és életét kell építenie. A tanárok, a szülők mind ezt szeretnék és ennek érdekében minden segítséget megkapnak az itt tanulók. Beszéde zárásaként az intézmény egészének sikeres 2016/17-es tanévet kívánt.

Kissné Balla Ágnes a folytatásban elmondta, hogy az új tanév sok változást hoz a kilencedikesek, a szakgimnáziumi, szakközépiskolai és a szakma-híd osztályaiban tanuló diákok életében is. A korábbi szakiskola elnevezés helyett szakközépiskola, a szakközépiskola helyett a szakgimnázium elnevezést fogják használni. Bejelentette az iskolavezetésben történt változásokat, mely szerint ebben a tanévben saját személyében, Kissné Balla Ágnes megbízott igazgató és Kovács Benedek megbízott igazgató helyettes látja el az iskolavezetés feladatait.

A korábbi igazgatóság több éven át irányította az intézményt, most a tanítás területén szeretnének tevékenykedni. Csík Jánosné 3 ciklusban, 15 éven át vezette az iskolát, munkájáért a Karcagi Szakképzési Centrum a címzetes igazgatói címet adományozta számára.

Az átnyújtott elismerés után Pardi Sándor a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója néhány gondolatát osztotta meg a hallgatósággal. Mindenkit szeretettel köszöntött és elmondta, hogy nagy örömmel jött Kunszentmártonba, hiszen nagyon tartalmas év áll a középiskola mögött. Reméli, hogy az új vezetés tovább fogja fejleszteni az intézményt, és lendületesen haladnak a megkezdett úton. A beérkező kilencedikesekhez szólva kívánta, hogy érezzék jól magukat új iskolájukban, végezetül mindenkit eredményes munkára biztatott a 2016/17-es tanévben.

Az iskola megbízott igazgatója további újdonságokról számolt be, hiszen a tantestület összetételében is történt változás. Új kollégák érkeztek Kanta Katalin, kereskedelmi-turisztikai szakoktató, valamint Lengyel János gépész szakoktató személyében. A szakközépiskolai rész titkárságán pedig az iskolatitkár Kelemen Ildikó lett.

Majd a kollégákat arra kérte, hogy úgy dolgozzanak továbbra is együtt, hogy szemük előtt tartsák a közösen megfogalmazott célokat. Számtalan oktatást érintő változásokon van túl az iskola, törekedni fognak arra, hogy a diákok sikereket érjenek el a tanulásban, a zenében, vagy a sport területén. A mindennapi élet alapvetően az oktatásról és a nevelésről szól, de fontos, hogy élményeket is adjon, ami osztálykirándulások, színházlátogatások, iskolai bajnokságok keretében fog megvalósulni. Végül sikeres tanévet kívánt a középiskola új igazgatója, azzal az útravalóval, hogy a 2016/17-es tanév végén mindenki a tőle telhető legjobb bizonyítvány tulajdonosa legyen.

A további képek itt megtekinthetők!

Czakó Gabriella

A hozzászólások nem engedélyezettek!