Tanévnyitó az Általános Iskolában

Szeptember 1-én becsöngettek minden kisgyereknek, tanárnak, tanítónak.

Augusztus 31-én megrendezésre került a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepsége, mely az első osztályos kisdiákok bevonulásával vette kezdetét. A vakáció napjai gyorsan elrepültek.

Ünnepi műsorral köszöntötték az elsősöket és a többi diáktársukat az iskola 5. osztályos tanulói. Felkészítő nevelőik: Romhányi Ágnes és Kovács Mariann tanító nénik.

Polgármester úr, Wenner-Várkonyi Attila visszaemlékezett a pár hónappal ezelőtti ballagásra, ahol a nyolcadikos diákoktól vettek búcsút, most pedig örömmel köszöntötte a leendő elsősöket. Akik tele izgatottsággal ültek a kis padon, de olyan tanítók fogják majd a kezüket, akikre felnézhetnek és minden helyzetben segíteni fogják őket.

Az iskola hivatalosan is megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetségpontot, amely a tehetséggondozás legmagasabb szintű elismerése. Gratulált az iskola vezetésének és minden munkatársnak. Nagy terv a jövőben, hogy az iskola iskolaközponttá váljon. A tantestület, az Önkormányzat képviselő-testülete már kinyilvánította pozitív álláspontját. Ha iskolaközponttá válik az iskola, az azt jelenti, hogy az oktató-nevelő munka magasabb színvonalon valósulhat meg és nagy fejlesztések várhatóak. A diákoknak, tanároknak jó munkát és sikerekben gazdag tanévet kívánt.

Az intézmény igazgatónője Takácsné Szilágyi Erzsébet megnyitotta a 2016-2017-es tanévet. Beszédében tájékoztatta a kedves vendégeket, diákokat, kollégákat, beszélt az iskola fenntartóját érintő változásokról és arról, hogy még a szeptemberi hónapban ellátogat az iskolába a Szolnoki tankerületi igazgató  Szutorisz-Szügyi Csongor.

A fenntartó módosulásból a gyerekek és szülők nem fognak érzékelni semmit, a mindennapok a megszokott kerékvágásban zajlanak majd.

Ebben a tanévben 508 tanuló kezdi meg a munkát, melyből az új három első osztály osztályfőnökei: Kovács Mariann, Tóthné Nagy Erzsébet és Romhányi Ágnes tanító nénik.

Az ötödikes osztályfőnökök: Kovácsné Kukovecz  Anita, Kovács István, és Lászlóffy Béla.

Több évfolyamon elindul a táncoktatás, melyet a Silver Alapfokú Művészeti Alapfokú Iskola tanárai tartanak, ezzel a mindennapi testnevelés órákat kívánják színesíteni. A 7-8. osztályosoknak hosszabb munkanapra kell számítani. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont  elérése a kollégák színvonalas munkájának, a szülők segítő támogatásának és a gyermekek érdeklődésének, kitartásának köszönhető. Az igazgató asszony mindannyiuknak megköszönte a segítséget. Csapatmunka ez.

Bíró Istvánné elmondta, hogy az Alapfokú Művészeti Iskola, a Rajziskola tanévnyitója is. Kiss György és Molnár Adrienn tanár nénik várják az újonnan beiratkozókat és azokat is, akik minden évben a Rajziskola berkein belül fejlesztik művészeti képességeiket.

A tanévnyitó ünnepélyes része a Szózat hangjaival ért véget.

A tanévnyitó képei az alábbi linken elérhetőek!

Herczeg Renáta

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!