Tájékoztatás közvilágítás korszerűsítésről

Tájékoztatás közvilágítás korszerűsítésről

Kunszentmárton is csatlakozott azon települések sorához, melyekben a közvilágítási lámpák lecserélésre kerülnek. A település közvilágítását jelenleg technológiailag elavult, rossz hatásfokkal üzemelő lámpatestek biztosítják. Jelen projekt megvalósulása során Kunszentmárton közigazgatási területén található valamennyi meglévő közvilágítási lámpatest bontásra kerül, helyettük korszerű energiatakarékos LED lámpatestek felszerelése történik.

A kivitelezési munkákra a budapesti székhelyű EC-ENERGIE Investment Kft. kapott megbízást. A lámpacserékre azzal a feltétellel adott megbízást a képviselőtestület, hogy a munkálatok befejezése után nem romolhat közvilágítás minősége. E feltétel betartásának ellenőrzésére a kivitelezési munkák megkezdése előtt a város területén elszórtan 18 mérési ponton fényerősség mérés történt az Önkormányzat és a kivitelező cég képviselőinek részvételével. A lámpacserék befejezése után ezeken a mérési pontokon lesz visszaellenőrizve, hogy a közvilágítás korszerűsítéssel sem romlik a közterületek megvilágítottsága.

A munkálatok 2016. november 14-én kezdődtek el és november 30-ra a közvilágítási lámpatestek teljes cseréje megtörténik.

A közvilágítás korszerűsítés a lámpacserék mellett a lámpaállomány bővítését is lehetővé tette. Új közvilágítási lámpák világítják meg ezután az Öcsödi utat egészen a 44-es számú főútig, biztonságosabbá téve ezáltal az ipari parkban dolgozók részére az esti, éjszakai órákban a munkába járást. Új közvilágítási lámpák lesznek még elhelyezve a Széchenyi lakótelepen a futópálya körül, és a tejüzem mellett a Szegfű utca és a Kossuth Lajos út között. A rosszul megvilágított utcákban a korszerűsítés tette lehetővé, hogy egy-egy meglévő villanyoszlopra plusz lámpatestek legyenek felszerelve.

Nagy Kálmán

dsc_6155 dsc_6157 dsc_6158 dsc_6159 dsc_6160 dsc_6162

A hozzászólások nem engedélyezettek!