TÁJÉKOZTATÓ A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS HELYZETÉRŐL

 

TÁJÉKOZTATÓ A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS HELYZETÉRŐL

2016.december 1.

 

A Tiszazugi Kistérségi Többcélú Társulás és az Inno- Szolnok Kft. között 2012. december 12-én, a hulladékgazdálkodási rendszer üzemeltetéséről és közszolgáltatás végzéséről megkötött koncessziós szerződés alapján Kunszentmárton város közigazgatási területén az Inno- Szolnok Kft. látja el a települési szilárd hulladékokra vonatkozó közszolgáltatást.

 

Lakossági igény merült fel a szemétszállítással kapcsolatosan, ezért a közszolgáltatót levélben kerestük meg, hogy a beérkezett kérdésekben nyilatkozni szíveskedjen. Az Inno- Szolnok Kft. válaszlevelében az alábbiakról tájékoztatott, mely HULLADÉKGYŰJTÉSI TÁJÉKOZTATÓ közhírelve lett.

 

ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁSA:

2016. jún. 1-től új rend szerint történik. Zöld hulladék közé tartozik a levágott gallyak, fűnyesedék, egyéb növényi részek, avar.

A zöldhulladék átvétele a Szelevényi telephelyen történik max. 1 m3 mennyiségig, 8.00- és 15.30 óra között; a közzétett tájékoztatóban meghatározott napokon (ebben az évben az utolsó átvétel napja: dec. 21. – szerda)

zöldhulladék átadásához szükséges: LAKCÍMKÁRTYA

 

LOMTALANÍTÁS:

2016. jún. 1-től új rend szerint történik; egyéni lomtalanítás keretében kerül elszállításra a lakossági lomhulladék.

A lakosoknak egész évben lehetőségük van erre évi egyszeri alkalommal (kuka ürítési napokon), max. 3 m3 mennyiségig; ezt munkanapokon 8 és 16 óra között telefonon lehet kérni, vagy személyesen ügyfélszolgálaton, ügyfélkód megadásával, legalább a tervezett lomtalanítás ideje előtt 1 héttel korábban

A hulladék átadása a közszolgáltatónak közvetlenül történik, ezért a lomhulladék közterületre nem helyezhető ki.

 

Általánosan érvényes, hogy az alábbi hulladékok a lomtalanítás során nem gyűjthetőek be:

  • veszélyes hulladékok: festék- és lakkhulladékok, oldószerek, hígítók, vegyszermaradékok, növényvédő szerek, azok flakonjai, fáradt olajok, hajtógázas szóró palackok, akkumulátorok, szárazelemek, fénycsövek, izzók, irodatechnikai hulladékok
  • elektronikai hulladékok: elektromos áramról üzemelő háztartási berendezések (rádió, tv készülék, monitor, számítógép, mikrohullámú sütő, mosógép, hűtőszekrény, stb.)
  • egyéb nem lom kategóriába tartozó hulladék: építési- bontási hulladékok, zsákban elhelyezett többlet kommunális hulladékok, autó alkatrészek, sík üvegek, autó- teherautó gumi, stb.

 

A zöldhulladék szállítás és a lomtalanítás szolgáltatások igénybevétele:

  • csak díjhátralékkal nem rendelkező ingatlantulajdonosoktól veszik át a szelevényi telephelyen

 

A rugalmas lomtalanítás és a zöldhulladék elszállításának feltételei részletesen a mellékelt Hulladékgyűjtési Tájékoztatóban megtalálható.

 

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS:

Ebben a témában is kaptunk az INNO-SZOLNOK részéről tájékoztatót, házhoz menő szelektív gyűjtéssel végzik. A 2017. évi szelektív naptár elérhető lesz az önkormányzat honlapján, az ügyfélszolgálatokon és az INNO-SZOLNOK Kft. honlapján. 2017. évben is a hónap első hétfői, illetve keddi napján lesz szelektív hulladék elszállítás.

A házhoz menő szelektív gyűjtési mód; ezt a szolgáltatást is csak azok az ingatlantulajdonosok vehetik igénybe, akik díjhátralékkal nem rendelkeznek.

 

DÍJBESZEDÉS:

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény [továbbiakban: Ht.] szabályozása alapján 2016. április 1-étől nem a közszolgáltató, hanem a Koordináló szerv szedi be az ingatlanhasználóktól a közszolgáltatási díjat, és hajtja be a kintlévőségeket, a beszedett díjakat pedig szolgáltatási díjként továbbítja a közszolgáltató részére. Az Inno- Szolnok Nonprofit Kft. 2016. augusztus 18-ai levelében tájékoztatott arról, hogy 2016. április 1-étől a közszolgáltatási díjak számlázására, a díjak behajtására az idén megalakult NHKV Zrt. jogosult. Az Inno- Szolnok Kft. és az NHKV Zrt. aláírták a bérszámlázásra és díjbeszedésre vonatkozó megbízási szerződést, ezért a számlák kiállítására előreláthatóan sor kerülhet szeptember hónapban.

 

Mivel a közszolgáltatási díjat a Koordináló szerv számlázza ki és szedi be az ingatlanhasználótól, a szolgáltatók helyett a Koordináló szervnek kell megfizetnie a felügyeleti díjat a Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal felé. A Hivatal, mint az Országgyűlés alá rendelt szervezet díjfelügyeletet lát el a Koordináló szerv fölött. A Fogyasztóvédelmi Felügyelet a számlázás, a díjbeszedés és a kintlévőség kezelés tekintetében gyakorol ellenőrzést a Koordináló szerv felett, míg a lakosok értesítésével kapcsolatos egyéb, jogszabályban felsorolt feladatok tekintetében továbbra is a közszolgáltatókat jogosult ellenőrizni.

 

Az INNO-SZOLNOK Kft. hirdetmény közzétételével kapcsolatban kereste meg az önkormányzatot, a szárnyra kelt téves lakossági információk kapcsán. A hirdetményt közzétételre került.

 

A közmeghallgatás időpontja előtt, 2016. november 14-én Kunszentmárton Város Önkormányzata levélben kereste meg a közszolgáltató Kft-t, előzetes tájékoztatás céljából. Ezen tájékoztató levélben a számlázás várható folyamatára, időpontjára is kitértünk.

A tájékoztató levél szintén mellékelve megtalálható.

 

 

Az INNO-SZOLNOK Kft. 2016. december 1-én megküldött tájékoztatása alapján:

A számlák elkészültek, azokat a posta már folyamatosan kézbesíti.

A II. negyedévi számlák fizetési határideje: 2016. december 15.

A III. negyedévi számlák fizetési határideje: 2017. január 15.

 

 

 

A felhalmozódott befizetendő összegek fizetésére részletfizetés lehetséges, részletfizetési megállapodás alapján, ügyfélszolgálaton vagy átutalással lehet befizetni a törlesztő részleteket.

Akik korábban számla nélkül fizettek be (átutalással vagy az ügyfélszolgálaton), azoknak a befizetések az aktuális számlákban jóváírásra kerülnek.

INNO-SZOLNOK telefonszámai:

+36-20-271-0452

+36-20-426-4089

+36-70-703-5020

 

Szabadosné Harangozó Mária

Műszaki, Vagyongazdálkodási

és Pályázatkezelő Osztály osztályvezetője

inno-szolnok-tajekoztato-kozmeghallgatasrol-001hulladekos-tajekoztato-001

A hozzászólások nem engedélyezettek!