Látogatás Tornyoson

Látogatás Tornyoson

Iskolánk nemrégiben felvette a kapcsolatot a Szerbiában, Tornyoson található Tömörkény István Iskolával, abból a célból, hogy erősítse a tehetségpontok hálózati együttműködését. Mindketten ugyanakkor vettük át Budapesten az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerő címet, ez is segítette a kapcsolatfelvételt.
Ezután Perpauer Attila Igazgató Úr meghívta iskolánkat Tömörkény István születésének 150. évfordulójára kiírt pályázatukra, valamint az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyre 2016. december 23-án került sor Tornyoson.
Iskolánkat 4 tanuló és 2 nevelő képviselte: Kiss Csaba, Kiss Dorina, Kiss Nóra és Vitkó Katalin, valamint Bíró Istvánné és Nyíri Csaba igazgatóhelyettesek. Az eredményhirdetés előtt láthatták az iskola karácsonyi műsorát, melyben különösen kiemelkedő élményt jelentett az iskola néptánc csoportja.
Tanulóink nagyon szépen szerepeltek a pályázaton: fogalmazás kategóriában Szaszkó Barbara 2., selfie kategóriában Kiss Nóra 1. helyezést, képzőművészet kategóriában Czakó Virgínia és Kiss Tamara különdíjat kapott. A kiindulópont minden kategóriában egy-egy Tömörkény István-novella volt.
Nagyon örülünk a szép sikernek, még inkább annak, hogy személyes találkozásra is sor kerülhetett. Nagyon szeretnénk, ha a kapcsolat élő maradna, a gyerekek kölcsönösen meglátogathatnák egymást.
Szeretnék köszönetet mondani Wenner-Várkonyi Attila polgármester úrnak és Veres Margit Terézia igazgató asszonynak, hogy az utazásunkat lehetővé tették!

Takácsné Szilágyi Erzsébet
intézményvezető

A galéria az alábbi linken tekinthető meg!

A hozzászólások nem engedélyezettek!