Szabadfogás mozgalom

Szabadfogás mozgalom

Egy remek kezdeményezéshez, a Szabadfogás mozgalomhoz csatlakozott Molnárné Kovács Karolina, Mészáros Erika és Bartuszné Gréta.

A kezdeményezés lényege, hogy a megunt, feleslegessé vált, a már nem használt ruhákat összegyűjtik és nyilvános helyre kihelyezik, hogy aztán onnan a rászorulók hazavihessék és használhassák.

Múlt hét pénteken a felajánlásokkal együtt kivonultak a Főtérre, hogy a rászorulókat segítsék.

Az akció jelmondata:

„Ha fázol, vegyél el egy kabátot!

Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet!"

A pénteki akcióból származó tapasztalat ….. alig jelentek meg és alig volt, aki mert segítséget kérni és élni a lehetőséggel. Nem sokan vették igénybe ezt a fajta segítséget. Önzetlenül szeretnének segíteni… de a köztudatban az van, hogy a szegénység szégyellnivaló. Más koncepció kidolgozása lesz a következő lépés. Nem adják fel. Mindenképpen szeretnék eljuttatni a szegényebb családoknak a ruhákat, ezzel is könnyebbséget és pici örömet hozva életükbe. Tervük szerint minden családnak személyesen adják át az adományokat. Így biztosan a lehető legjobb helyre kerülnek.

A kis csapat bármelyikénél lehet jelezni, ha valakinek szüksége van valamire és akkor kifejezetten arra irányítják a gyűjtést. Ne féljünk segítséget kérni.

Olyannyira nincsen megállás, hogy a Főtéren történt kezdeményezés óta már két családnak segítettek.

Az adományozók köre folyamatosan bővül. A kis csapat minden segítséget köszön és várja folyamatosan a felajánlásokat!

Köszönjük nekik az önzetlenséget és az összefogást. Az adományozóknak pedig a felajánlásokat!

Herczeg Renáta

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!