18 évesek köszöntése

A jövő generációja

Felnőtté válásuk alkalmából a 18 éves fiatalokat köszöntötte Wenner-Várkonyi Attila polgármester és Boldog István országgyűlési képviselő a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében februárban. Pár héttel ezelőtt a 2016-os évben született gyermekek köszöntését követően, most a felnövekvő, felnőtté vált generáció ünneplésére került sor.

Czakó Krisztina a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász szak hallgatójának és Tóth Mihály a Szarvasi Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnázium és Szakközép Iskola szakács tanulójának gondolatait olvashatják a Kedves Olvasók!

Hogyan érezted magad az eseményen? Mit adott számodra?

Cz. K. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy felnőtté válásunkat egy ilyen esemény is színezte. Mélyítette bennünk azt a tényt, hogy felelős állampolgárokká váltunk.

T. M. Igazán jól éreztem magam az ünnepségen. A polgármester és az országgyűlési képviselő beszéde is meghatott. Mindig jó emlékként fogok visszaemlékezni erre az eseményre.

Milyen terveket dédelgetsz a jövőt illetően?

Cz.K. Rövidtávú célom az egyetem sikeres befejezése. Hosszú távú tervem, hogy a diplomámnak megfelelő munkát találjak, és azt örömmel végezhessem. Emellett természetesen szeretnék családot alapítani és időt szakítani a hobbijaimra.

T.M. A jövő kifürkészhetetlen. Elképzeléseim között szerepel elsősorban egy mester szakács vagy mester cukrász végzettség megszerzése. Nagy álmom, hogy valamely mesterség bugyraiba leásva egy könyvet adjak ki.

Ugyan már elkerültél a városból, de mit adott számodra? Milyen emlékeket őrzöl a szívedben?

Cz.K. A helyi középiskola gimnáziumában szereztem meg az érettségi bizonyítványt. Gazdag gyermek- és ifjúkort köszönhetek Kunszentmártonnak. Sok területen kipróbálhattam magam. Az iskolai tanulmányaim mellett részt vettem zeneiskolai és rajziskolai képzésen, lehetőségem volt lovassporttal foglalkozni, valamint a Szent Márton Társulat tagjaként sok szép élményben lehetett részem. Amikor tehetem hazajövök a családomhoz és a barátaimhoz. Az itthon töltött idő jó alapot adott arra, hogy a fővárosban is megálljam a helyem.

T.M. Az általános iskolát végeztem a városban. Aztán a kíváncsiság, a szakma szeretete és megtanulása Szarvasra vezetett. A Kunszentmártonban töltött évek alatt számtalan emlékkel lettem gazdagabb és olyan ismeretségekre tettem szert, melyek a mai napig hatással vannak az életemre.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester útmutató gondolataiban kiemelte az otthon, a szülővárosra való emlékezés fontosságát. Azt tanácsolta, hogy bárhol is éljenek a világban mindenhol vegyenek részt a kulturális-, a sport- és a közéletben egyaránt, hiszen a fiataloké a jövő. Immár a magyar nemzet teljes jogú állampolgáraként, szabadságban, demokráciában élve véleménytől függetlenül a választásokon, szavazásokon való részvételt hangsúlyozta, hiszen egy szavazat is eldöntheti egy közösség vagy egy nemzet sorsát.

Egészséges, tartalmas, boldog életet kívánunk mindannyiuknak!

Herczeg Renáta

Az esemény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!