Farsang a Plébánián

Farsang a Plébánián

Szép hagyományt folytatva, az idén is megrendeztük a hittanos gyermekek számára a farsangi mulatságot a Római Katolikus Plébánián 2017. február 18-án, szombaton. A rendezvényre óvodás és iskoláskorú gyermekeket és szüleiket vártuk, akik szép számmal elfogadták meghívásunkat, így hozzávetőlegesen 40 fős társaság ünnepelte együtt a farsangot ezen a napon.
A mulatság rövid imával kezdődött, majd Erdei-Nagy Annamária és Vinczéné Kiss Andrea közreműködésével énekeltek, színeztek, farsangi álarcokat készítettek kedves kis vendégeink. Nagy örömet okozott számunkra az is, hogy a gyerekek jó része a farsangi időszak hagyományaihoz hűen jelmezbe öltözött: megjelentek közöttünk királylányok, tündérek, de volt katona is a gyermekek között.
Az időszak természetes velejárója a bőséges, a farsangra jellemző ételek fogyasztása is. A fánkot a vendégek számára Herczeg Mártonné készítette igen nagy sikert aratva. S hogy mekkora sikere volt ennek a finom édességnek, mutatja, hogy szinte mindegy szálig elfogyott minden darab. Ahogyan az egyik kislány megjegyezte: „Ez a fánk olyan finom, mintha a nagymamám sütötte volna.”
A rendezvény szellemi atyja Kalaman János plébános atya, akinek segítségére voltak a Plébánia hitoktatói, továbbá az előkészítésbe bekapcsolódó Smuta Zsoltné vezető óvónő.
Minden kedves szervezőnek, segítőnek és szülőnek köszönjük, hogy idejét és energiáját erre áldozva segített bennünket ennek a szép és tartalmas délelőttnek a lebonyolításában!

Romhányi Annamária

A farsang képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!