A Járási Hivatal tájékoztatója

A 2017. február 16-i soros ülésen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatalának hivatalvezetője számolt be a 2016. évi tevékenységükről.

A Járási Hivatal tájékoztatója

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Kunszentmártoni Járási Hivatala tájékoztatót tartott a Kunszentmártoni Járási Hivatal 2016. évi tevékenységéről. Beszámolt a hivatal tevékenységéről, az osztályonkénti feladatok ellátásáról.
A Kormányablak és Okmányirodai Osztályvezetője Tóth-Zsíros Erika. Segítőkész, folyamatosan képzett munkatársak várják az ügyfeleket a korszerű technikával ellátott épületrészben, megújult környezetben 2015. december 17-től. A kormányablak elsődleges célja, hogy a lehető legtöbb államigazgatási ügy elintézhető legyen egy helyen, melynek száma jelenleg 1540 különböző ügy. A leggyakrabban felmerülő ügytípusok: okmányirodai ügyek, európai egészségbiztosítási kártya és TAJ-kártya iránti kérelem, utazási költségtérítés iránti kérelem egészségbiztosítási ellátás igénybevétele kapcsán, ápolási díj, közgyógyellátás és családtámogatási ellátások iránti kérelem.
A Hatósági és Gyámügyi Osztály osztályvezetője: Dr. Herczeg Nikoletta hivatalvezető-helyettes. Az Osztály leggyakoribb ügytípusai: aktív korúak ellátása, ápolási díj, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság. Szmutkó Sándor a Földhivatali Osztály osztályvezetője. Az Osztály ellátja a Kunszentmártoni Járási Hivatal területén a földügyi szakigazgatási tevékenységet, azaz a földtulajdon, a földhasználat, a földvédelem, a földminősítés, az ingatlan-nyilvántartás, a földmérés és a térképészet feladatait.
A Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője Deák István, ahol többek között a következő feladat kerülnek ellátásra: az álláskeresőkén t történő nyilvántartásba vétel, álláskeresési járadék megállapításával kapcsolatos feladatok, munkaközvetítés, munkáltatói kapcsolattartás,
foglalkoztatást elősegítő támogatásokkal és közfoglalkoztatáshoz kapcsolatos feladatok ellátása, munkaerő-piaci képzések elősegítése.
A JNSZMKH Szolnoki Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási, illetve Egészségbiztosítási Osztálya kihelyezett ügyfélszolgálatán (előzetes tájékoztatás alapján havonta egy alkalommal) tájékoztatást kaphatnak a lakosok a szolgálati idő számításáról és az öregségi nyugdíj lehetőségéről is.

Dr. Bodor Brigitta Tímea
hivatalvezető

DSC_8949

A hozzászólások nem engedélyezettek!