Zenés irodalmi pódiumest

Amikor az ember lelke mosolyog

Zenés irodalmi pódiumest, lelki zarándoklat keretében vezetett minket végig Virágvasárnaptól Húsvét hétfőig Dezső Dóra és Szűcs Miklós. A szeretetteljes légkör betöltötte a Bartók Béla terem minden pontját. Dóra évek óta jelen van kiállítás megnyitókon, rendezvényeken. Egészen gyermekkorától kezdve a legfontosabb érzéseit, gondolatait, lelki világának pillanatképeit versekben fejezte ki és ajándékozta a világ, aznap délután pedig a Pódiumest hallgatósága számára. A versek általi érzelmek kifejezése a hétköznapok sűrűjében nem elveszve, nem elfeledve, de háttérbe szorult egészen pár hónappal ezelőttig, amikor is újra kinyílt a fiók és az abban lévő művek szárnyra keltek előttünk.

A Nagyheti összeállítás keretében műveket hallhattunk Pilinszky Jánostól, Weörös Sándortól, Nemes Nagy Ágnestől, Márai Sándortól, Nagy Lászlótól, Jókai Annától és Szabó Magdától, illetve elhangzottak bibliai részletek is, melyeket népdalok, népénekek tettek teljessé Szűcs Miklós előadásban.

Dezső Dóra köszönetét fejezte ki Lénárd Jánosnak a rendszeres biztatásért, Tóth Péter Lóránt versmondó barátjának az előadásra buzdító támogatásért, a műsor összeállításában nyújtott segítségért pedig Kövesdy Zsolt atyának és Debreceni Tibor drámapedagógusnak. Az estet felajánlotta egykori magyar tanárának, Kissné Zsiros Ágnes emlékének.

Kihagyhatatlan alkalom volt ez az Est, mindazok számára, akik közelséget éreznek az irodalom és a népművészet iránt. A házaspár felejthetetlen nyomot hagyott a vendégek lelkében. Mindannyiuk nevében mondhatom: Várjuk a következő alkalmat.

Herczeg Renáta

A Pódiumest képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!