Tájékoztató az ivóvíz minőségéről

Tisztelt Kunszentmártoniak!

Értesítem Önöket, hogy az Tiszazugi Ivóvízminőség-javító Program a végéhez közeledik.

Ezzel kapcsolatban mellékelem a Bácsvíz Zrt. tájékoztatóját.

Panaszaikkal, kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Bácsvíz Zrt-hez (Tel.: 06 80 200-423), vagy a Kunszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki, Vagyongazdálkodási és Pályázatkezelő Osztályához (Tel.: 560-541, 560-533)

Tisztelettel: Wenner-Várkonyi Attila polgármester

Tájékoztatás a szolgáltatott ivóvíz minőségéről

Tisztelt Felhasználóink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Tiszazug Ivóvízminőség-javító Projekt” elnevezésű beruházás munkálatai Kunszentmártonban és a Csépai vízmű telepen befejeződött, a program lezárásra került. A víztermelő kutakból termelt víz tisztítására a vízmű telepen új technológia került kiépítésre és üzembe helyezésre. Jelenleg a telep próba üzeme folyik, a termelt és tisztított ivóvizet hálózatra bocsájthatjuk.
Előfordulhat, hogy az új tisztítási eljárást követően a hálózatba bocsátott víz fizikai tulajdonságaiban (pl. ízében, szagában) némileg eltér az Önök által megszokott tisztítatlan víztől, de szeretnénk hangsúlyozni, hogy – épp az új technológiának köszönhetően - a szolgáltatott ivóvíz minősége mindenben megfelel a vonatkozó 201/2001. (X. 25.) Kormányrendeletben foglalt előírásoknak. Ezt Társaságunk folyamatosan ellenőrzi - éppúgy a tisztítási technológiánál, mint a hatóság által a vízhálózaton kijelölt mintavételi helyeken.
A víz színe, íze megváltozott, mert a tisztítás során eltávolításra kerül minden olyan összetevő, amely nem felel meg az előírásoknak - ammónium, vas, szerves anyagok, oldott gázok. A hálózaton okoz problémát a tiszta víz, mert a csőfalról fokozatosan leoldódik a régi lerakódás, ami sárgás – barna színű csapadék, illetve léhaszerű képződmények megjelenését jelenti a vízhálózatban. Ez csak a hálózat mosatása oldja meg. Mivel a víz fizikai kémiai, bakteriológiai jellemzői megfelelnek az Európai Unió előírásainak nem szükséges fogyasztói szemléletváltoztatás az eddigiekhez képest.
Bízunk benne, hogy az új vízminőség mihamarabb megszokottá válik, addig pedig szíves megértésüket és türelmüket kérjük. Vízszolgáltatóként számunkra nagyon fontos és bizonyára Önöket is megnyugvással tölti el, hogy a beruházás révén a szolgáltatás színvonala emelkedik és a település lakossága mindenkor minőségileg megfelelő és egészséges ivóvízzel lehet ellátva.

Kecskemét,2017-04-24
Tisztelettel:

BÁCSVÍZ Zrt.

Csépa_vízmű 015 Csépa_vízmű 016 Csépa_vízmű 018 Csépa_vízmű 033 Csépa_vízmű 036í

A hozzászólások nem engedélyezettek!