AZ ARARÁTTÓL A SIONIG – Filmklub indult a városban

Terveink között szerepelt már egy ideje, hogy Filmklubot szervezzünk a Szabó Gyula Művelődési Központban, amihez a feltételeket végre sikerült megteremtenünk.

A KÉSZ Esték keretein belül találkozhattunk először Avanesian Alex újságíró, rádiós rendező, dramaturggal, akinek a most megvalósított alkalmat köszönhetjük. Az alig több mint egy hónappal korábbi előadásának, és a rendelkezésünkre bocsájtott örmény témájú kiállításának örömteli fogadtatása garancia volt arra, hogy a Filmklubot sikeresen elindítsuk.

AZ ARARÁTTÓL A SIONIG

című film magyar nyelvű változatát hozta el számunkra.

A Szentföldön élő örmények történetét ez idáig még nem mesélték el. Krisztus szülővárosa nemcsak örmény zarándokhely, hanem a szerzetesi élet egyik fontos központja is. Már Szent Jeromos is, aki a negyedik században alapította meg az egyházi iskoláját Betlehemben, említést tesz az itt letelepedett örmény szerzetesekről.

Az örmény királyok zarándokhellyé tették ezt a szent földet.

A film után a közönség feltehette kérdéseit, megbeszélte élményeit. Köszönjük a KÉSZ helyi csoportjának a segítséget. A Filmklub folytatódni fog, lesznek más típusú filmek is, és reményeink szerint újabb érdeklődőkkel bővül közönségünk. Várunk mindenkit szeretettel! 

Mihályi Tamás

DSC_3141DSC_3146

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!