Szakmák éjszakája a KGSZI- ben

Szakmák éjszakája a KGSZI- ben

2017. április 21-én már második alkalommal vártuk a Szakmák Éjszakája pályaorientációs programra iskolánkba a térség általános iskoláiból a diákokat és a szüleiket. Egész héten nagy izgalommal követtük az időjárás előrejelzéseket, remélve, hogy nem fogja akadályozni az esemény megvalósítását. A hidegre, mindenesetre jó adag forró teával készültünk.
A „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – szlogennel országszerte ugyanabban az időben zajló rendezvényre - mi is színes programkínálatot állítottunk össze. A rendezvény sikeréhez külső szakmai partnerek is hozzájárultak. Ezúton fejezzük ki köszönetünket azoknak a vállalkozásoknak, akik anyagilag támogatták a rendezvény megvalósítását: Uniturn Kft, Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ, Jurta Tábor Cserkeszőlő, Talmácsi Cukrászat, Báthori méhészet

A program megnyitóján részt vett: Boldog István országgyűlési képviselő úr, Wenner - Várkonyi Attila polgármester úr is. Szakgimnáziumi képzéseink standjain az informatikusok LEGO robot bemutatót tartottak, melynek külön érdekessége volt, hogy a programot a robot irányításához is a diákok írták. A turisztika standon képzeletbeli utazásra invitáltuk a látogatókat Olaszországba. A látvány elemek valódi olasz hangulatot teremtettek. A gasztrokulturális élményeket tészta felismerés, olasz kvíz egészítette ki. Az érdeklődők megkaphatták az eredeti házi limoncello receptjét is. A rendőrségi bemutatón Jordán Katalin irányításával ki lehetett próbálni a „részeg szemüveget”, biztonsági öv szimulátort. A szakközépiskolai képzések közül az eladók standjukon: Ismerd meg „Kunszentmárton ízeit”! címmel helyi termékek kóstolójával várták a diákokat, de kipróbálhatták a mérést, pénztárgépkezelést, és díszcsomagolás készítést is. Kőműves tanulóink látványos tér sakkot készítettek, amely egész este vonzotta a sakk kedvelőit. A gépészet iránt érdeklődők a CNC gép működését megismerhették, furfangos játékokat próbálhattak ki, mint például az ördöglakat, valamint gokart bemutatón vehettek részt és maguk is kipróbálhatták.

Az est végén a résztvevők között fürdőbelépőket és csúszda jegyeket sorsoltunk, majd Kertész Iván koncertje zárta a programot.
Találkozzunk jövőre ismét a Szakmák Éjszakáján!

Molnár Ferencné

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!