Anyák napi növendékhangverseny

Május első vasárnapján egy napsütéses délutánon rendeztük meg idén is Anyák napi növendékhangversenyünket a Szabó Gyula Művelődési Központban, ahol színvonalas és érdekes műsorszámokkal készültek a gyerekek. Rendhagyó módon a szolfézscsoport kezdte és zárta a délutánt, közötte pedig egyéni és kamara produkciók kaptak helyet. Nagy öröm számunkra, hogy megmutatkoztak a kis néptáncosaink és a vidéki telephelyeinkről is szerepeltek növendékek.

Művészeti iskola lévén nem tartozunk a képzőművészethez, mert nem tudunk fizikálisat alkotni, munkánk gyümölcse kizárólag a zeneiskolásaink tudása. Egy tanév során két nagyobb esemény van, ahol a tanulóink megmutathatják tudásukat a közönségnek: az egyik ilyen alkalom az Adventi-, a másik pedig az Anyák napi növendékhangverseny. Anyák napja alkalmával, ha párhuzamot kell vonnunk, akkor egy virág metaforájával tudnánk ezt a legszebben kifejezni.

Tanulóink, a tanárok és a szülők együttesen egy olyan virágot nevelnek, ami csak akkor fog virágozni, ha mindhárom fél szorgosan, szakértelemmel és szeretettel gondozza. A folyamatos gondozással ez a növény évente csak két alkalommal hoz virágot, és akkor is jól kell figyelni, mert csak pár percig látható (hallható). Minden virág egyedi, amit csak akkor és csak azok láthatnak, akik ez alkalomból eljönnek. Ezt az élményt nem kárpótolja más és elmondani sem igazán lehet.

Kézzel fogható eredményeink is vannak: idén harmadik alkalommal megrendezett „WWWSTAR” versenyen, népdal kategóriában iskolánk tanulója,
Fazekas Máté ezüst minősítést nyert!
Ezúton is gratulálunk Neki és felkészítő tanárának: Makra András kollégánknak!

Varga Ákos

 

Az eseményről készült képeket az alábbi linken lehet megtekinteni! 

A hozzászólások nem engedélyezettek!