Kihívás napja

Programbeszámoló

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Kunszentmárton 2017-ben is - az önkormányzatok kategóriában, a 8-25 ezer lakosú városok csoportjában - csatlakozott a  május 31-én megrendezésre került országos sportrendezvényhez, a Kihívás Napja 2017. elnevezésű programhoz.

A nap folyamán a már hagyományosnak számító programok mellett új kihívásokkal is találkoztak a sportolni vágyók, hiszen reggel nyolc órától este kilenc óráig folyamatosan színes sportprogramok várták az érdeklődőket, amelyek között tehát számos új „sportág” is szerepelt, ami nyilvánvalóan a tavalyinál is szélesebb körű érdeklődésre mutat.

Az elsődleges cél az idei évben is az volt, hogy a megvalósított programok között minden korosztály, - egészséges, illetve  fogyatékkal élő emberek egyaránt -  megtalálják a hozzájuk közel álló mozgásformát.

A rendezvényt – ahogy azt már az előző esztendőkben megszokhattuk – ai idén is nagy érdeklődés övezte, összesen 742 fő volt aktív résztvevője a különböző sportprogramoknak.

A települések lélekszám szerinti besorolása sajnos évről-évre hátrányos helyzetbe hozza városunkat az összesített eredmények elbírálása során.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy csupa olyan településsel - mint pl. Siófok, Makó, Dombóvár stb. - kell felvennünk a versenyt, melyek lélekszáma mondhatni többszöröse városunkénak.

Időrendi sorrend:

  1. 0800 – 0830: Kosárlabda, labdarúgás és asztalitenisz a Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola udvarán. A sportfoglalkozásokat Dénes Zsolt   vezette. A résztvevők létszáma összesen 28 fő volt.
  2. 0800 – 0830: A programban a sportcsarnok munkatársai közös reggeli munkahelyi tornán vettek részt, Sárközi György vezetésével.

            Létszám: 17 fő

  1. 0830 – 0900: Iskolai testnevelés és közös reggeli torna a Széhenyi Áltaslános Iskolában. A közös testnevelés órát Nyíri Csaba és Vincze Béla pedagógusok vezették.

           A résztvevők létszáma összesen 33 fő volt.

  1. 0900 – 930: Bölcsődei reggeli torna. A gyerekek közül a legkisebbek is végrehajtották    a programban vállalt sportolást Szőkéné Csík Marianna vezetésével.

            (32 fő)

  1. 0930 – 1000: Papi – mami torna az Idősek bentlakásos Otthonában. A legkisebbek után a szépkorúak is kivették részüket a programokból, egy kis könnyű gimnasztikával, amelyet Tóth Katalin egészségügyi referens szervezett meg és vezetett le.

           (19 fő résztvevő)

  1. 1000 – 1030: Ergométeres váltóverseny a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó- parancsnokságon. A program Földi Zsolt tű. százados vezetésével valósult meg, a tavalyi évvel megegyezően, 21 fő részvételével.
  2. 1000 – 1030: Játékos sportfeladatokat oldott meg 84 fő óvodás korú gyermek Smuta Zsoltné intézményvezető szervezésében és    a Szent Anna Katolikus Óvoda       óvópedagógusainak vezetésével
  1. 1030 -1130: Az Önkormányzati Óvoda is több sportprogramot is lebonyolított a nap      során .Ezeket a rendezvényeket Molnár Zsuzsanna tagintézmény vezető     koordinálta     és fogta össze. A programokban az idén 58 fő vett részt.
  1. 1100 – 1130: Délelőtti torna az Idősek Klubjában. Az idős embereknek nappali ellátást nyújtó napközi otthon lakói gimnasztikai gyakorlatokat végeztek Veres Margit Terézia intézményvezető asszony vezetésével, amelyen a dolgozókkal együtt 25 fő vett részt.
  1. 1200 – 1230: Egészségügyi kerékpározás és séta a Mozgáskorlátozottak Tiszazugi Szervezetének tagjaival. A résztvevők a szervezet székházától indultak, elsétáltak a Hármas-Körös régi közúti hídjáig és onnan a gáton sétáltak vissza a székházhoz. Czink Imre Ferencné szervezésében 12 fő vett részt az eseményen.
  1. 1300 – 1330: 2017 méteres iskolai futóverseny Vincze Béla testnevelő pedagógus             vezetésével és szervezésében.

                Résztvevők létszáma 41 fő

  1. 1400 – 1600: Grassroots Fesztivál Óvodás foci a Széchenyi Lakótelepi füves pályán       Pálinkás Ferenc koordinátor és Kerekes Ferenc edző, valamint az Önkormányzati Óvoda óvodapedagógusainak részvételével. Az ovifoci tornán 5 csapat indult el,       összesen 52 fő részvételével.
  1. 1400 – 1600: Színes programsorozat indult a Széchenyi Lakótelepi Iskola udvarán. A programokat az iskola pedagógusai szervezték meg nagy odafigyeléssel, zökkenőmentes lebonyolítással és mintaszerűen.

         Ergométeres edzés

         Edzőgörgős edzés

        Streetball

        Rollerezés és görkorcsolyázás

        Zumba

       A felsorolt programokban összesen 176 fő vett részt.

  1. 1500 – 1530: Munkahelyi testnevelés a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóinak. A különböző gimnasztikai elemekből álló gyakorlatokat Zana László            állította össze és vezette le 15 fő részvételével.
  2. 1530 – 1630: A szentesi Kosárlabda Klub városunkban működő utánpótlás csapata tartott bemutatót abból, hogy az megalakulás óta eltelt egy év során mennyit sikerült                  elsajátítaniuk a kosárlabda sportból. Résztvevők létszáma: 35fő.
  1. 1700 - 1800: A kunszentmártoni UniTurn Kézilabda Klub korosztályos utánpótlás csapatának kézilabda bemutatója a Dani Margit Sportcsarnokban. A program felelőse    Patkó Péter a KKSK vezetőségi tagja, az utánpótlás csapat edzője, a bemutató   edzés   vezetője Kiss József a KKSK játékos elnöke. 34 fő résztvevő.
  1. 1730 - 1800:Baranta bemutató népi játékok  Lászlóffy Béla vezetésével

             Résztvevők létszáma 15 fő. 

  1. 1830 - 1900:Testépítő bemutatót tartottak a Körös GYM tagjai a szervezet          edzőtermében Wenner-Várkonyi Attila polgármester és Bíró István vezetésével és            12 fő részvételével.
  1. 1900 - 2100Teremlabdarúgó villámtorna került megrendezésre a Dani Margit Sportcsarnokban Tasnádi Balázs szervezésben. A programban 33 fő vett részt.

                        ÖSSZES RÉSZTVEVŐ:  742fő

 Sárközi György

 sportszervező

A nap során készült képek az alábbi linken elérhetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!