KÖNYVTÁR A ZÖLDBEN – NYÍLT NAP A KÖNYVTÁRBAN

KÖNYVTÁR A ZÖLDBEN - NYÍLT NAP A KÖNYVTÁRBAN

2017. június 1-én, csütörtökön ismét sor került a könyvtári piknikként is aposztrofált egész napos szabadtéri rendezvényre a könyvtárunk előtti füves-fás területen. A „szavannán” végig uralkodó forró, ragyogó napsütésben, az itteni fényviszonyok mellett természetesen nem lehetett minden műsort a szabadban megtartani – noha kezdetben ez volt az elképzelésünk -mégis, a projektoros előadásokra csak zártabb térben, sötételő függönyök használatával  kerülhetett sor. A nap a városi óvoda Teknős csoportjának  bábelőadásával, a „Kakas és a pipe” c. darabocskával kezdődött, majd „Madarak, évszakok, ünnepek” címmel Telegdi Ágnes írónő prezentációja okozott örömöt az óvodásoknak. Délután 14 óra 30-tól már általános iskolásokból verbuválódott a nagyszámú, legalább 60 főt számláló közönség az „Ó, azok a csodálatos állatok” című, hazánk élővilágát bemutató interaktív előadásra, mely bővelkedett természetfilmes részletekben.  Az írónő kézműves foglalkozáshoz jól használható ajándéktárgyakat, kiegészítőket is hozott magával,  ezekből  kapnak azok a gyerekek, akik beiratkoznak a könyvtárba. A nap gerincét alkotó két nagyszerű bemutató mellett más apró, kisebb közönséget vonzó programok is megjelentek.  Délelőtt a Baba-Mama Klub, délután a hímző kör, a Kute Sakk Szakosztály csoportja, baráti társaságok laza csoportosulásai szóródtak szét a szabadban, a könyvtár előterében. Egész nap könyvbörze, szabadtéri újságolvasási lehetőség, rejtvényfejtő klub, felnőtt színező  – és hogy a tikkasztó melegben az étel-ital se hiányozzék – hűsítő limonádé, pogácsa és zsíroskenyér falatok is szolgálták a közönséget.

Ekkor tartottuk a megbocsátás napját is – a rég lejárt határidejű könyvtári könyveket késedelmi díj fizetése nélkül lehetett visszahozni -, továbbá  ingyenesen be lehetett iratkozni a könyvtárba.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni  a Félegyházi Pékségnek, a Szaszkó Pékségnek, a Tiszaker-Csongrád Kft-nek, Behán Imre vállalkozónak és a Helytörténeti Múzeumnak az általuk nyújtott támogatásért.

A könyvtár munkatársai

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!