Református hírek

„Ha megtelnek a fellegek, esőt hullatnak a földre.” (Préd 11,3.)

Amikor ezeket a sorokat írom, esős, viharos napok vannak mögöttünk. A természet felfrissül, növényeink üdék, gyorsan nőnek. „Nagyon kellett már ez az eső” – állapítjuk meg, és nem csodálkozunk, hogy a felhőktől nem látjuk a Napot egy ideig. Tudjuk, ez így van rendjén.

De vajon mire gondolunk, amikor lelkünk egén gyülekeznek sötét fellegek? „Ha megtelnek a fellegek, esőt hullatnak a földre.” Minél feketébb a felhő, annál bőségesebb esőt hoz. Egünk elhomályosul, besötétedik, de a Nap nem alszik ki, hamarosan kisüt újra! Nem kell félnünk a szenvedés fellegeitől, mindig áldást hoznak. Hogyan várnánk esőt felleg nélkül? Hogyan élhetnénk át Isten vigasztalását, szabadítását, ha nem vágyakoznánk utána teljes szívből? „Ne félj, tehát kicsiny sereg, ha rád felleg borul. Kegyelmet rejt, s belőle majd áldás esője hull…” (Halleluja) Urunk szekerei olykor dübörögnek, de jótéteményekkel vannak megrakva. Ezért ne szomorkodjunk, ha jönnek a fellegek, mert a májusi eső… hozza a nyár gyümölcseit. Legyen áldott a mi Gondviselő, Megváltó Urunk, Aki a mi szenvedéseinket is örömre tudja fordítani, mert nem azért jött, hogy elítélje a világot, hanem hogy megmentse!

„Ó Uram, a felhők a te lábad pora. Milyen közel vagy, mikor felhős, sötét a napunk! Szeretetünk megragad téged, és boldogok vagyunk. Hittel meglátjuk, hogy a felhőkből mindent megelevenítő zápor lesz.” (C. H. Spurgeon)

Kedves kunszentmártoni reformátusok! Minden vasárnap 11 órakor Istentisztelet van templomunkban, szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Adományokat gyűjtünk, és köszönettel elfogadunk: a templomi perselyben, illetve a következő számlaszámon: 69800061-11043027 Kunszentmártoni Református Egyházközség.

Esküvő, keresztelő, temetés megbeszéléséhez, lelkigondozói beszélgetéshez keresse Péntek Ágnes lelkipásztort (telefonon: 56/313-182, vagy személyesen: Öcsöd, Juhász Béni u. 3.).

Péntek Ágnes lelkipásztor

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!