Megyei Verseny győztese a Ternipe csapat

Megyei Verseny győztese a Ternipe csapat

A Jász -Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság második alkalommal rendezte meg a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a hátrányos helyzetű fiatalok Ki mit tud? című versenyének döntőjét. A gyerekek hangszeres zene, ének, vers és próza, valamint tánc kategóriában mutatták meg tehetségüket.

A tánclépések erősítése, a stílusok és a ritmusérzék elsajátítása mind időigényes, ezért a téli időszakban már megkezdtük a felkészülésünket nem csupán a fellépéseinkre, de kifejezetten erre a versenyre is.

A selejtezőn indult tánckoreográfiánk lényege az volt, hogy a gyerekek személyiségüknek megfelelően megmutatták tudásukat.

A Megyei verseny kategória győztes cím elnyerésén kívül a szívünket mégis az dobogtatta meg igazán, hogy tánccsoportunk a Cibakháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat által megrendezett Jótékonysági bálon felléphetett a sztárvendég Bangó Margit Kossuth-Díjas művész mögött. A fellépések száma egyre csak nő és még kilátásban van újabb együttműködés a művésznővel is, aki szakmai szemmel dicséretben részesítette a táncosokat, mely hatalmas elismerés.

Köszönjük Veres Margit Teréziának, továbbá a Szabó Gyula Művelődési Ház dolgozóinak és a Kamasz-tanyának a sok segítséget.

A sok intenzív próba meghozta a gyümölcsét, melyre nagyon büszkék vagyunk.

Miklós Melinda

a Ternipe Tánccsoport vezetője

A hozzászólások nem engedélyezettek!