„Biztonságos Óvoda”

„Biztonságos Óvoda”

Óvodánk benevezett a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével, a 2016-2017. évi  „Biztonságos Óvoda” programba.

A felhívás célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése az intézményekkel és az óvodapedagógusokkal. A programban részt vevő óvodák elnyerhették a „Biztonságos Óvoda 2017” címet, valamint hasznos segédleteket kaphattak ilyen irányú tevékenységük támogatásához.

Pedagógiai Programunk kiemelt területe az egészséges életmód, mozgás, kirándulások szervezése kerékpárral. Városunk fő közlekedési eszköze a kerékpár. Célunk: a KRESZ  megismertetésével a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait és a közlekedési lámpák szerepét mutassunk be, hogy játszva tanulhassák meg a jelentésüket és használatukat a biztonság figyelembe vételével.

Kiemelt feladatunk: életkoruknak megfelelő szintű közlekedési ismeretek átadása, élményszerző, tapasztalatszerzés a városban gyalogos, kerékpáros, autós közlekedés megtekintése életkori sajátosságoknak megfelelően.

A pályázat eredményeként megkaptuk a "Biztonságos Óvoda" cím használatát. 

Molnár Zsuzsanna

óvodavezető

A készült képeket az alábbi linkre kattintva elérheti!

A hozzászólások nem engedélyezettek!