Semmelweis napi megemlékezés

Semmelweis napi megemlékezés

Az egészségügyi és szociális szakterületeken dolgozókat köszöntötték a Városházán 2017. június 28-a délutánján.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester beszédében alázattal beszélt az ezen  területen dolgozók mindennapjairól: „ … akik bátorítanak, reményt és hitet adnak Kunszentmárton minden egyes lakosának, legyen az csecsemő vagy éppen szépkorú, magányos vagy családban élő, rendezett háttérrel rendelkező vagy rászorult, egészséges vagy éppen betegséggel küszködő. Háláját fejezte ki, hogy segítenek túl lenni a nehézségeken, legyenek azok szociális, társadalmi, mentális vagy élettani jellegűek.”

Az ünnepségen Kunszentmárton vezetése a város egészségügyi és szociális szakterületein példaértékűen tevékenykedő munkatársainak elismeréseket adott át. Polgármesteri elismerésben részesült: Fejesné Bencsik Anikó, Pálinkás Andrea és Tóth Sándorné Turcsányi Ágnes expediáló szakasszisztensek, a Benu Kossuth Gyógyszertár alkalmazottjai, Dr. Tálasné Dr. Lázi Gabriella a Kéki Patika gyógyszerészei. További polgármesteri elismerő oklevelet vehettek át: Berczeliné Farkas Ildikó általános asszisztens, általános ápoló, csecsemő és gyermekgondozó, fizikoterápiás asszisztens, OKJ ápoló, a Városi Egészségügyi Központ munkatársa, Szilágyi Jánosné általános asszisztens, általános ápoló, OKJ ápoló a Városi Egészségügyi Központ munkatársa, Bozsikné Kovács Hajnalka a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ részegység-vezetője, Dömsödi Lászlóné Gyarmati Éva a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Bölcsődei Részegység munkatársa, Kiss Andrásné szociális gondozó – ápoló, a Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ Idősek Bentlakásos Otthona Részegység dolgozója.

Kunszentmárton Város Képviselő-testületének döntése alapján 2017-ben Kunszentmárton Város Egészségügyi és Szociális Díját Herczeg Józsefné Gácsi Zsuzsanna vehette át.

A Semmelweis napi ünnepséget Cseh-Niczky Nikolett és Deák Júlia előadása zárta.

Herczeg Renáta

Herczeg Józsefné Gácsi Zsuzsanna

Herczeg Józsefné Gácsi Zsuzsanna a szociális munka területén, pályája során az emberi élet minden szakaszát végigkísérte. Középiskolai tanulmányait befejezve gyermekápolóként helyezkedett el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán.

A gyermekek iránti elkötelezettsége egy év elteltével sem szűnt meg, szülővárosában, Kunszentmártonban is ezen a területen tevékenykedett a Városi Bölcsődében csecsemő és gyermekgondozóként.

Egyik alapítója a Városi Tanács által 1987-ben létrehozott Családsegítő Központnak. Családgondozóként szívén viseli a nehéz sorsú családok, gyermekek mindennapjait, akik bizalommal osztanak meg vele bármilyen gondot.

Az évek, évtizedek során a szociális munkával kapcsolatos elvárások változtak, ezeket a változásokat az intézményrendszer átalakulása, fejlődése nyomon követte. Ebben a folyamatban Herczeg Józsefné a biztonságot, az állandóságot képviselte.

Belső késztetése és a lényéből áradó kisugárzása hitelesé tette a gondozottakkal való kapcsolatteremtés során.  Veleszületett érzékenységét a rászorulók iránt, szakmai képzéseken való részvétellel is kiteljesítette.

1991-ben szociális asszisztensi végzettséget, 2005-ben TEREP tanári oklevelet, 2010-ben szociális munkás diplomát szerzett.

Egyéniségéből adódóan TEREP tanárként foglalkozott az erre a pályára készülő fiatalokkal, átadva az évek során szerzett elméleti és gyakorlati ismereteit, tapasztalatait.

Szakma iránti szeretete, elhivatottsága nemcsak a hétköznapokban nyilvánul meg az életében, estéjét, hétvégéjét is sokszor feláldozza a gondozottjai érdekében fáradtságot nem ismerve.

Aktívan részt vállal gyermeknapi rendezvények, drog prevenciós előadások szervezésében, adományok gyűjtésében és azok rászorulókhoz való eljuttatásában.  Egyik kezdeményezője volt az alkoholellenes klub megalakulásának. A nagycsaládosok karácsonyának létrehozásával hagyományt teremtett.

A családokkal való munkája során a ránehezedő feladatok feloldásában segíti szerető családja, férje Herczeg József, 2 gyermeke, Melinda és Rita, valamint 2 gyönyörű unokája.

Magas fokú szakmai tudására mindenkor és minden helyzetben számíthat az intézmény és az azzal kapcsolatban állók. A városvezetés hívó szavára 2015-ben elvállalta a Családsegítő és Szociális Alapellátási Központ és Bölcsőde vezetését, melynek alapításában is tevékenyen részt vett. Személyével összefonódik az intézmény, neve fogalommá vált a családsegítés területén A több évtizedes szakmai tevékenységének elismeréseként Herczeg Józsefné méltán veheti át Kunszentmárton Város Egészségügyi és Szociális Díját.

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!