A Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társaságának alkotótábora

A Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társaságának alkotótábora

A Helytörténeti Múzeum helységeit július végén újra benépesítette az alkotótábor művészeinek zsongó vibrálása. Immár 17. alkalommal gyűltek össze egy hétre, hogy alkothassanak és inspirálják egymást a munkában. A fő irányvonal Kunszentmárton értékeinek, látványcsodáinak, a természet és csendéletek képben való megjelenítése. Az alkotótábor szervezésében részt vett Dr. Pusztai Gabriella intézményvezető és Harangozóné Tóth Éva a Helytörténeti Múzeum képviseletében, illetve Mártonfi Benke Márta, Séra Erzsébet és Szamecz Béla az alkotók részéről.

A tábor kitárja kapuit az újonnan érkezők és a fiatalabbak számára is, Kiss Györgyi és Molnár Adrienn, a Rajziskola két tanárnője már másod ízben van jelen. Az újonnan érkezettek közé tartozik az a martfűi házaspár is, melynek férfi tagja a fafaragás mellett verseket is ír és a tábori hangulat egy-egy jellegzetes élményét is versekben örökítette meg. Az alkotók köre folyamatosan bővül.  Az alkotótábor megvalósulását ebben az évben először a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés kollégiuma által elnyert pályázat támogatta 350.000 Ft értékben, melyből a tábor megrendezése előtt két felemelő kiállításra került sor. „Az egyik kiállítás Tiszakécskén, míg a másik Szegeden a DÉMÁSZ Galériában volt. Ezen kiállításon látni alkotásainkat felemelő érzés volt. Elegáns helyszín, üvegtetejű kiállító terem, ahol nagyon jó volt megjelenni.” – meséli Séra Erzsébet. 

Az alkotótábor szervezői hálás szívvel köszönik a szervezési és lebonyolítási munkálatokat a múzeumnak, ahol a mesés alkotások a novemberi Szent Márton napi rendezvénysorozat keretében kiállításra kerülnek. A tábor művészei munkáikból egy-egy alkotást a múzeum számára ajándékoztak, ezzel is gazdagítva városunk intézményét.

A következő évben is boldogan fogadják az alkotótáborhoz csatlakozni kívánó új művészeket és a korábban résztvevőket is egyaránt.  

Herczeg Renáta

Az alkotótábor néhány pillanatát megtekintheti a linkre kattintva!

A hozzászólások nem engedélyezettek!