Szent István Napja Városunkban

Szent István Napja Városunkban

Szent István Napja alkalmából számos program közül választhattak a Főtérre kilátogatók 2017. augusztus 19-én szombaton.

Délelőtt a KGST Vasak Találkozóját először rendezték meg városunkban. A találkozó főszervezője, Holló István a Kunszentmártoni Polgárőr Egyesület elnöke és Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntő gondolatait követően vetélkedők kezdődtek: a városismereti teszt során a város nevezetességeit kellett felkeresniük a versenyzőknek, ezt egy ügyességi verseny követette. A szervezők bíznak abban, hogy a találkozó egyre szélesebb körben elterjed és a következő alkalommal még több autó veszt részt a találkozón.

A szervezők könnyed, szórakoztató programokkal várták a lakosokat. A délután Belovai Zoltán Tánciskolával és tanítványaival vette kezdetét. A Kunszentmártoni Fúvószenekar adott koncertet Kiss Tamás vezényletével, majd a Szilver Tánciskola tartott bemutatójában gyönyörködhetett a közönség. Mindeközben kicsik és nagyok örömére egyaránt kézműves foglalkozások zajlódtak az Országzászlónál.

Csíkszentmárton és Verbőc-Feketepatak testvérvárosainkból érkezett küldöttségek is megtisztelték a rendezvényt fellépéseikkel. A 2002-ben újraalakult Csíkszentmártoni Poszogó Fúvószenekar bemutatta tudását, karnagyuk Bálint István. A Csíkkozmási Bojzás Néptánccsoport tánclépéseikkel felpezsdítette a hangulatot. A Verbőci Művészeti Iskola Néptánc kis- és nagycsoportja is hatalmas sikert aratott dunamenti, nyírségi és marosszéki táncaikkal. Az elbűvölő hangú Pógyor Réka népdalt énekelt.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntője után Kalaman János plébániai kormányzó megszentelte a város kenyerét. A Szent Márton Társulat frenetikus produkciója után az est sztárvendége Mr. Rick adta meg a hangulatot az utcabálhoz, melyhez a talpalávaló a TanáRock együttes szolgálta Cseh-Niczky Nikolettel kiegészülve. A nap fénypontja az elmaradhatatlan ünnepi tüzijáték.

A rendezvényt támogatta Kunszentmárton Város Önkormányzata és Heaven Bistro Kft. Köszönet minden további támogatónak az önzetlen segítségért. Végül, de nem utolsó sorban köszönet a szervezőknek: a Szabó Gyula Művelődési Központ munkatársainak.

Herczeg Renáta

A KGST Vasak Találkozóján készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

A délután képei az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!