Jótékonysági bál az idősekért

Jótékonysági bál az idősekért

Az I. Jótékonysági bált a Kunszenti Szépkorúakért alapítvány nevében a Kunszentmártoni Szabó Gyula Művelődési Központban rendeztük meg 2017. október 7-én.

A rendezvényre 180 fő látogatott el. A bál kezdetén pár szót hallhattak a résztvevők az alapítvány létrejöttéről: a kezdeményezés 2014. szeptemberében indult el, ugyanis ez évben egy EU-s pályázat keretében felújításra került a Köttön utcai Idősek Bentlakásos Otthona. Igazán nehéz időszakon mentünk keresztül időseinkkel, ugyanis 2014 májusától november közepéig a volt háziorvosi rendelőben volt ideiglenesen kialakítva az Idősek Otthona. Az első perctől fogva várták a visszaköltözés pillanatát, ki lettek mozdítva a megszokott kis fészkükből. Igaz az a mondás, hogy „Idős fát nehéz átültetni.” A megújult épület nagyon szép lett, de a visszaköltözéshez sok apró tárgy hiányzott. Egy délután összeültünk és azon tanakodtunk, hogy hogyan tudnánk megoldani az apró hiányosságok beszerzését. Herczeg Józsefné adta az ötletet: elmesélte nemrég egy családi jótékonysági futáson vett részt Budapesten. Nemhogy mi rendeznénk egyet – innen indult a kezdeményezés. Másnap el is kezdtük a szervezést. Nagyon jól sikerült az I. Jótékonysági Futás. A bevételből vásároltunk függönyöket, éjjeli szekrényeket, kisebb szekrényeket, járólapot a konyhába. Minden kedves lakó jól érezte magát, sok ismerőssel találkozhattak. 2015-ben ismét megrendeztük a II. Jótékonysági Futást, melynek a bevételéből egy szárítógépet vásároltunk, ami nagy segítség az őszi-téli időszakban.  Fazekas János alpolgármester úr ötlete volt, hogy tegyük hivatalossá a támogatás lehetőségét.

2016. nyarán került bejegyzésre hivatalosan a Kunszenti Szépkorúakért Alapítvány, így ez év őszén is megrendeztük a III. futást, melynek bevétele már az Alapítvány számlájára került, amiből ismét hasznos dolgokat vásároltunk.

2017. május 3-án rendeztük meg a Dani Margit Sportcsarnokban a XIX.Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak Kulturális és Sportversenyét, amelyre több, mint 300 fő érkezett a megye 30 intézményéből. Alapítvány nélkül, ez sem jöhetett volna létre. Célunk, hogy időseink hétköznapjait és életkörülményeit minél szebbé tegyük.

Nagyon örültünk, hogy ilyen szép létszámmal megtisztelték rendezvényünket. Tervben van jövőre is megrendezni a 2. alapítványi bált, melyre reméljük ismét szép számban eljönnek.

Bozsikné Kovács Hajnalka

A bál képei az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!