Bábfesztiválon jártunk

Bábfesztiválon jártunk

Könyvtárunkat a nyár folyamán megkereste a Zuglói Bábfesztivál szervezője, hogy vegyünk részt a 2017. évi XIV. Zuglói Bábfesztiválon, mint fellépők. A felkérésnek nagyon örültünk, így hamarosan készülődni kezdtünk.

A gyermekek és persze mi felkészítők is izgatottan vártuk a Bábfesztivál napját, amely   2017. október 14-én érkezett el. A Bábfesztiválon hat csoport vett részt, óvodások és iskolások egyaránt, három fővárosi és három vidéki településről. Nagyon jó volt átélni, hogy a mese, a bábozás így összeköti a gyermekeket, felnőttetek. Rendkívüli megtapasztalás volt, hogy milyen tisztelettel és odafigyeléssel tekintenek egymás meséire, előadásaira a gyermekek, ill. a felnőttek.

A Kunszentmártoni Általános Művelődés Központ Deák Ferenc utcai Óvodai Egységének Szitakötő csoportosai közül hat gyermek adta elő A falánk tyúkocska c. mesét. Bábjátékunk különlegességét az adta, hogy párnabábokkal, élő énekkel és mondókákkal színesítettük az előadásunkat, amelyet óriási tapssal értékelte a lelkes közönség.

„Ilyenkor mi gyöngyszemeket keresünk – mondta Molnárné Pataki Márta, a Bábfesztivál szervezője – ezért is nincs rangsorolás, zsűrizés.” Hajdu Flórián alpolgármester úr minden bábcsoportnak mondott egy-egy kedves, bíztató mondatot, majd átadta az ajándékokat. A csoportok több éves (van közöttük 15 éves is) bábszakkör múltra tekintenek vissza. Így még nagyobb örömmel, lelkesedéssel vállaltuk el ezt a megtisztelő felkérést. Városunkban az Önkormányzati Óvodában mindennapos, a Könyvtárban 2015 óta vannak bábelőadások. Ebből is kitűnik, hogy jól tudnak együttműködni intézményeink, hiszen ilyen rövid felkészülési idő alatt értük el ezt a szép teljesítményt, amiért nagyon büszkék vagyunk a bábozó gyermekekre.

Köszönjük a szervezőknek, hogy ennek a különleges élménynek a részesei lehettünk.

A Szitakötő Bábcsoport tagjaiként résztvevő gyermekek: Csinger Zsófia, Halmai Hanna, Hegedűs Olívia, Molnár Dorottya, Sarkadi Balázs, Varga Dorina.

A felkészítők Karsai-Balogh Katalin, Nagy Gabriella, Mohácsi Bernadett a Kunszentmártoni ÁMK Óvodai Egysége és a Városi Könyvtár munkatársai voltak. Előadásunkhoz a hátteret ezúton is köszönjük Gulácsi Ferenc kollégánknak.

Mohácsi Bernadett

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!