Pályaválasztási nap

Pályaválasztási nap

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal "Szakmák Világa" címmel pályaválasztási napot tartott a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Nyílt napjával egybekötve a Gimnázium épületében 2017. november 7-én.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszöntő gondolataiban összegezte: „Az egészség megőrzése mellett jól képzett társadalommal lehet nemzetet építeni. Polgármesterként, szülőként és pedagógusként is úgy gondolom, hogy aki elszántsággal el kíván sajátítani egy szakmát, azzal ma Magyarországon el lehet helyezkedni a munka világában.”

Pardi Sándor a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntőjében kiemelte a 8. osztályos diákok útelágazáshoz érkezését és azt a fantasztikus lehetőséget, hogy számtalan iskola kínálatát egy helyen tekinthetik meg a végzős diákok, megkönnyítve a döntéshozatalt. Dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott asszonya nyitotta meg a rendezvényt. „Kívánom, hogy a leendő továbbtanulók kerüljenek közelebb az álmaikhoz!” Köszönetét fejezte ki az intézményeknek, a munkatársaknak, a tanároknak, oktatóknak, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy közelebb hozzák az iskolájuk kínálta lehetőséget a fiatalok felé. Iránymutató gondolataiban kifejtette még Magyarország jelenlegi helyzetét a foglalkoztatás és a munkanélküliség vonatkozásában. „Soha nem volt ekkora a foglalkoztatás és ennyire alacsony a munkanélküliség - az országos átlag októberben 3,8 % , a megyei pedig 5,5 % volt.”

A szervezők bíznak abban, hogy a programokkal teli, tartalmas napon a bemutatkozó középiskolák között a diákok megtalálták a számukra megfelelő intézmény megfelelő szakmáját. Jó pályaválasztást kívánunk mindannyiuknak!

Herczeg Renáta

A nap képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!