Tájak éneke kiállításmegnyitó

Tájak éneke kiállításmegnyitó

Zsúfolásig megtelt kiállítótermek, számtalan csodaszép alkotás, alkotóik és a művészetet szeretők örömteli találkozása valósult meg azon a kiállításon, melyet az ez év nyarán  szervezett alkotótábor alkotásaiból állított ki a Kunszentmártoni Művésztelep Tájak éneke címmel a Helytörténeti Múzeumban 2017. november 9-e délutánján.

A kiálításmegnyitó hangulatát emelkedetté varázsolta Rónyai Rebeka, a Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 11. osztályos tanulója, aki Stonawski József verseit szavalta. Azon művészét, aki faszobrászként egyediséget vitt az alkotótábor mindennapjaiba és már több verseskötet büszke tulajdonosa. Bozsik Márton gitárján felcsendülő dallamokkal varázsolta el a közönséget. A kiállítást Rónyai László, a Nemzeti Művelődési Intézet Módszertani referense a következő gondolatokkal nyitotta meg:. „A táj szépségét a művészek évezredek óta különböző felületeken megjelenítik, megpróbálják egyéni látásmódjukban megörökíteni, továbbadni az utókornak.”

A kiállító művészek: Benyó Gabriella, Berényi Gyuláné, Berta Tamás, Bíró Mária, Hercz Szilvia, Karsai Ildikó, Karsai Rózsa, Kiss Györgyi, Kozák Liza, Mártonfi Benke Márta, Molnár Adrienn, Németh Ferenc, Plavecz Ildikó, Prekup János , Séra Erzsébet, Stonawski József  , Stonawskiné Szűcs Klára, Szamecz Béla, Szamecz László és Vajthó Gábor.

A Kunszentmártoni Művésztelep művészeinek  festményekből álló kiállítása megtekinthető egészen 2018. január 31-ig a Helytörténeti Múzeumban.

Herczeg Renáta

A megnyitó képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!