A távolbalátás legendája

A távolbalátás legendája

Dunavölgyi Péter tv-történet kutató tartott előadást a 60 évvel ezelőtt elindult magyar televíziózásról a MI ÉS A VILÁG - KÉSZ-ESTÉK előadássorozatában.

A távolbalátás szakavatott képviselője majd 40 éven át dolgozott a Magyar Televíziónál, mint gyártásvezető, főgyártásvezető, archívumvezető és archív szakértő. Az est résztvevőivel a kezdetektől napjainkig ismertette a tv múltját, történetét. Az előadót munkássága teszi igazán hitelessé, hiszen dolgozott a Híradó Főszerkesztőségében, emellett 70 dokumentumfilm vagy sorozat gyártásvezetője volt, valamint az egységes Archívum létrehozásának egyik meghatározó alakjaként tartják számon. Személyes tapasztalatait átadva a mai napig tanít, szakmai konferenciákon tart előadásokat és televíziótörténeti interjúkat készít. Ajánlott internetes oldala: www.dunavolgyipeter.hu

Szabados Tamás, operatőr, rendező így nyilatkozott munkásságáról: "Én már mindet elolvastam.  Péter minden sora mögött van egy történelmi - múlt értékelés, személyek csatasora, és cél a  megőrzés!  Ez kincs a jövő könyvtárában ".

Czakó Gabriella

DSC_2155 DSC_2156 DSC_2158 DSC_2160

A hozzászólások nem engedélyezettek!