Közmeghallgatás városunkban

Közmeghallgatás városunkban

Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testülete ebben az évben már második alkalommal tartott közmeghallgatást a városháza Házasságkötő termében 2017. november 13-án. A közmeghallgatás azért vált szükségszerűvé, mert lakosságot érintő kérdésekről tájékoztatták a megjelenteket. Első napirendi pontban a Települési Arculati Kézikönyvről tartott tájékoztató kapcsán meghívást kapott az ülésre a Kiszelovics és Társa Kft., melynek képviseletében jelen volt Kiszelovics Ildikó településtervezőt és Pálinkás István főépítész. Jogszabály írta elő minden önkormányzatnak Magyarországon, hogy egy Települési Arculati Kézikönyvet kell elkészíteni, melyet a településtervező részletesen bemutatott. Ez alapján Kunszentmárton belterületén kívül a város külterületei is helyet kaptak az anyagban. A korábban kiírt települési fotópályázat beküldött alkotásait is bedolgozták a kézikönyvbe, melyek gazdagítják az anyagot.
Beépítették a különböző helytörténeti kiadványok ismereteit és a város honlapján részletesen kidolgozott információkat is felhasználták.
A bemutatást követően Jauernik István képviselő fejtette ki véleményét többek között a város szégyenfoltjait illetően: ”Kunszentmárton Városának lakossága csökken, nem sokan építenek házat. Egy utcában hiába van rendben minden ház, ha már van egy gazzal benőtt épület, az rontja a város arculatát. Nem tudnak vele mit kezdeni. Ezek a városképet teljesen tönkreteszik.” A kézikönyv a város változásaival egyenes arányban bővül és változik.

Második napirendi pontban az új Településrendezési Tervről tájékoztatást tartott Kiszelovics Ildikó. „Egy hivatalos alaptérkép szükséges a helyszínelések feldolgozásához, de azt még nem kaptuk meg, ezért a háttérmunka kidolgozását folyik jelenleg.

Harmadik napirendi pontban tájékoztatót tartott Wenner-Várkonyi Attila polgármester Kunszentmárton Város forgalmi rendjének felülvizsgálatáról.

Herczeg Renáta

DSC_2166

A hozzászólások nem engedélyezettek!