Beszámoló az Adventi kézműves foglalkozásról

Beszámoló az Adventi kézműves foglalkozásról

Városunkban immár hagyománnyá vált az adventi készülődés, melyet a könyvtárban 2017. november 25-én 9 órától tartottunk. Ez alkalommal is igazi családias hangulatban telt el a délelőtt. Már az előkészületek alatt tapasztaltuk, hogy nagy lesz az érdeklődés kézműves programunk iránt. Látogatóink nagy lelkesedéssel készítették el szebbnél-szebb karácsonyi
díszeiket, koszorúikat, asztali- és ajtódíszeiket, ill. grincsfát, amelyekhez többféle termést a természet kincseiből vettünk. A foglalkozás alatt karácsonyi dalokat hallgattunk, beszélgettünk és forró teával kínáltuk meg vendégeinket.
Öröm volt nézni a kicsik ügyes kezeit, ahogyan a karácsonyi hűtőmágneseket, képeslapokat, ill. gipszből karácsonyfadíszeket készítettek. Saját maguk (persze egy kis szülői segítséggel) festették, dekorálták elkészült díszeiket. A nagyobbak adventi koszorúkat, asztali- és ajtódíszeiket, zsenília drót angyalkát készítettek. Visszajelzéseik alapján ők is jól érezték magunkat nálunk.
Végül minden kedves érdeklődőt megleptünk egy kis aprósággal, amelyet a könyvtár munkatársai készítettek. Sokan összegyűltünk ezen a szombati délelőttön. Mindenki remekül szórakozott, miközben szép díszeket készített, így a vidámság és a kacagás jegyében telt az ünnepi készülődés. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a számukra érdekes foglalkozást.
Köszönjük Jordán Ágnes, az Öcsödi József Attila Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény munkatársának, Szepesi Erika dekoratőrnek, Tóth Péter Ferencné Ica virágkötőnek, Balla István méhésznek, Benyó György gátőrnek, hogy segítették programunk létrejöttét és sikerességét!

Mohácsi Betti

Az esemény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!