Fénysugarak Kunszentmárton múltjából

Fénysugarak Kunszentmárton múltjából

A KÉSZ-ESTÉK szervezésében, a Mi és a világ előadássorozat keretén belül került bemutatásra Józsa László legújabb könyve a Kunszentmártoni Gazdakörben 2017. december 8-a délutánján. A Fénysugarak Kunszentmárton múltjából című kötetet dr. Barna Gábor mutatta be a helyszínen összegyűlt népes közönségnek.

A kötet Laci bácsi munkásságának fontos állomásait, kutatásait foglalja össze a kezdeti frissességtől, tenni akarástól egészen a töretlen hitig, mely a mai napig jellemzi városunk díszpolgárát.

A könyvet ajánló dr. Barna Gábor összegző gondolatai így hangoztak: „A kezdetektől egészen napjainkig - emlékeket, érzéseket, kötődéseket, kapaszkodókat ad számunkra a mindennapokhoz.”

Józsa László megható őszinteséggel mondott hálát a könyv elkészülésében közreműködőknek, tette ezt úgy, hogy egy-egy történettel bepillantást engedett abba. A fejezetek nemrég még külön-külön jelentek meg újságokban, könyvekben, de egy csokorba formálása után most már a kezünkben tarthatunk egy újabb gyöngyszemet, Kunszentmárton múltja feltárásának nélkülözhetetlen kötetét.

A könyvbemutatót keretbe foglalta fantasztikus citerajétákával Balla Tibor és Ágoston Julián ciszterci papköltő két verse a sorok írójának tolmácsolásából. Laci bácsi gondolatai után könyvvásárlásra, beszélgetésre, dedikálásra nyílt lehetőség és megkóstolgattuk Tóthné Gácsi Anna az eseményre készített mézeskalács kompozíciójának darabjait.

Herczeg Renáta

A könyvbemutatón készült képek az alábbi linken megtekinthetőek!

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!