Labdarúgás hírek

Labdarúgás

Szakmai értékelés a KuTE őszi idényéről

Sindel László edző szinte az utolsó héten vette át a KuTE megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó csapatatát az őszi rajt előtt.

"Nehezen indult ez az egész, 11 játékos igazolt el, vagy függesztette fel pályafutását a megyei I. osztályú csapatból. Kettő héttel a rajt előtt kezdtük el a közös munkát és megpróbáltuk a lehetetlent, együtt. Egy olyan csapat megformálását, amelyik nem tök utolsó lesz a megye kettőben, hanem jó iramú, hajtós meccseket rak le az asztalra és minden ellenfelét nagy csatára kényszeríti.

Elkezdtem hát telefonálgatni és az összes labdarúgó barátomat feltárcsáztam.Azt soha nem fogom elfelejteni, hogy Pálinkás Á., Petróczki, Rácz,, Kiss I., Csipai, Varga L., Garáz, Gödő M., Lengyel Cs., Lakatos I. visszajöttek illetve maradtak a KuTE csapatánál. Köszönöm a fiatal játékosoknak,  Lengyel D., Lakatos J., Gödő Cs., Polecsák, Kelemen D. fiatal játékosoknak, hogy a KuTE-t választották. Sikerült az ifisták közül Zsoldos és Herczeg beépítése, cserkéből pedig megszerezni Tálas Károlyt kapusnak.

Azt tudjuk, hogy 6 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség áll a nevünk mellett, 32-32 gólaránnyal. Hazai gólkirályunk Rácz Jani lett 12 góllal, legtöbb edzésen részt vett Gödő Csabival együtt 30-30 alkalommal. Garáz Attila 1080 perccel a legtöbbet játszott az őszi idényben.

Szakmailag a rúgott gólok száma megfelelő, a kapott gólok száma viszont rengeteg. Tavaszra ki kell ezt javítani és felére csökkenteni. Egy kemény, jól helyezkedő, végig koncentráló védekezést kell kialakítani, ez az alapja mindennek. Előrefelé játékban a pontos támadásvezetés után a helyzetek kihasználását növelve felzárkózhatunk a tabellán.

Tavaszi felkészülésünk 3-4 játékos érkezésével, öt héten keresztül alapot adhat a céljaink eléréséhez. Jó szellemű, egymásért küzdő, lelkes társaság maradjunk, és akkor az őszinél is jobb tavaszt tudunk majd produkálni.

Megköszönöm mindenkinek, aki tett azért, hogy a kunszenti srácokból álló csapatunk eredményesen szerepelhetett, és támogatásukat jövőre is tisztelettel várjuk. "

A 96 éves KuTE szereplése nemcsak néhány futballszerető ügye, hiszen ők a városunkat, Kunszentmártont képviselik. Hagyományaink is köteleznek, tegyünk többet a város sportjáért, a labdarúgásunk színvonalának emeléséért !!!

KuTE utánpótlás eredmények !

 

U19 megyei területi II.csoport

Tóth Márton edző irányításával az őszi idény után az élmezőnyben a KuTE ifi, sőt egy jó tavaszi szerepléssel akár....A felnőtt megyei II. osztályú csapatban hetente 4-5 ifista is szóhoz jutott !!!

Hazai eredmények: Zagyvarékas 5-0, Szászberek 2-3, Cibakháza 2-1, Cserkeszőlő 4-2, Jászszentandrás 12-0, Jászalsószentgyörgy 3-0, Szászberek 1-5, Jászboldogháza 8-1.

Idegenbeli eredmények (KuTE szempontjából) : Jászboldogháza 13-0, Jászapáti 3-1, Martfű 5-1, Zagyvarékas 4-2, Cibakháza 3-3.

A bajnokság állása az őszi idény után:

1.Martfű 34,2.KuTE 31, 3.Jászalsószentgyörgy 25, 4.Szászberek 25, 5.Jászapáti 18, 6.Zagyvarékas 17, 7.Cibakháza 14, 8.Jászszentandrás 13, 9.Jászboldogháza 7, 10.Cserkeszőlő 2 (-4) ponttal.

Góllövő lista: Gödő Csaba 16 góllal a harmadik helyen.

U16 megyei területi II. csoport

Marta Dorin után Tóth Márton vette át a csapatot, mely sajnos az egész őszi idényben létszám gondokkal küzdött. Büntetésül 11-nél kevesebb játékos esetén összesen 4 pontot vontak le a csapattól.

Hazai eredmények: Szentmiklósi Focisuli 2-10, Kunhegyes 6-3, Martfű 0-5, Szanda Focisuli 4-9, Túrkeve 6-4.

Idegenbeli eredmények (KuTE szempontjából): Szanda Focisuli 0-6, Túrkeve 3-2, Jászapáti 0-3, Szentmiklósi Focisuli 2-8, Kunhegyes 0-11.

A bajnokság állása az őszi idény után:

1.Szentmiklósi Focisuli 23, 2.Szanda Focisuli 23, 3.Kunhegyes 18, 4.Martfű 13, 5.Jászapáti 10, 6.KuTE 5, 7.Túrkeve 0 ponttal.

Góllövő lista: Rácz István Dominik 8 góllal a hetedik helyen.

U14 megyei területi III. csoport

Horthy Csaba labdarúgó tornákon irányította a csapatot.

Eredmények:Cibakháza 3-0, Szentmiklósi FS 6-1, Tószeg 0-4, Martfű 2-2, Szanda FS 0-3, Cibakháza 7-1, Szentmiklósi FS 6-3, Martfű 0-4.

A bajnokság állása az őszi idény után:

1.Martfű 19, 2.Tószeg 18, 3.KuTE 13, 4.Szanda Focisuli 12, 5.Szentmiklósi Focisuli 9, 6.Cibakháza 0 ponttal.

Góllövő lista: Rácz István Dominik 9 góllal vezeti !!!!

OTP Bank Bozsik Egyesületi és Intézményi Program

Az egyesületi programban a KuTE U13 (Gyóllai László),  U11 (Marta Dorin), U9 és U7 (Kerekes Ferenc) csapatokkal szerepel a martfűi körzetben Cibakháza, Csépa, Martfű, Rákóczifalva és Tiszaföldvár utánpótlás csapataival együtt. Az őszi szabadtéri tornák után télen teremben folytatják a találkozókat a csapatok

Az intézményi program kunszentmártoni körzetében 6 óvoda és 5 általános iskola 27 sportcsoporttal vesz rész. A regisztrált 337 leány és fiú az őszi Grassroots Fesztiválok és szabadtéri focitornák után télen teremfoci tornákon találkoznak egymással. A KuTE a kunszentmártoni óvodákkal és a  DSE-vel, a cserkeszőlői óvodával és általános iskolával, valamint az öcsödi óvodával és általános iskolával sikeresen működik együtt.

Pálinkás Ferenc

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!