A Körös-gáti sétány rongálása

Tisztelt Kunszentmártoniak!

Mint Önök előtt is ismeretes, a Körös-gáti Sétányt ismét rongálás érte.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kérésemre írásban tájékoztatott a február elején elkövetett bűncselekményben folytatott nyomozás jelenlegi állapotáról:

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán eljárás indult feljelentés alapján ismeretlen tettesek ellen rongálás bűncselekmény elkövetése miatt.Az eljárás adatai alapján megállapítást nyert, hogy ismeretlen tettesek 2018. február 1-2018. február 5. közötti időben a Kunszentmártoni Körös-gáti Sétányon 11 darab gátszakaszt magasító részen leragasztott műkőből készült fed lapot felszakítottak, majd azokat leborították, melynek következtében azok eltörtek, megrepedtek, több százezer forintos kárt okozva. A nyomozók adatokat gyűjtöttek, tanúkat kutattak, kamerafelvételeket elemeztek és rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalokat. A 18 éves és a 17 éves fiút 2018. február 8-án gyanúsítottként kihallgatták.

Kunszentmárton Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016-ban döntött arról, hogy a városban a térfigyelő kamerarendszer kiépítését megkezdi. 
Jelenleg városunkban 14 darab térfigyelő, ebből 4 darab rendszámfelismerő kamera működik.
2018-ban újabb kamerák telepítésével bővül a térfigyelő rendszer, javítva városunk közbiztonsági helyzetét.

Sajnálatos, hogy mindig vannak olyanok, akik megpróbálják városunk értékeit meggyalázni, de a kamerarendszer felvett adatai alapján már senki nem úszhatja meg büntetés nélkül tettét, mint ahogyan a rendőrségi tájékoztatóból is kiderült.

Kunszentmárton Város Önkormányzat Képviselő-testülete mindent elkövet, hogy elejét vegye a rongálásnak, hogy az értékeinket esztelenül rongálók elnyerjék méltó büntetésüket.

Tisztelettel: Wenner-Várkonyi Attila polgármester

28471570_1539453636182388_2807712699415265280_o

A hozzászólások nem engedélyezettek!