Mézes gondolatok

Mézes gondolatok

Mézes gondolatok címmel új időszaki kiállítás nyílt a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeumban 2018. március 8-án. Dr. Hegedűs Dénes, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai elnökhelyettese nyitotta meg a kiállítást. A méz fogyasztásának jelentőségéről és lehetőségeiről számolt be és ajánlotta a látogatóknak a méhészeti termékeket, melyek a kiállítás részét képezték.
Hegedűs Krisztián intézményvezető helyettes, a kiállítás kurátora megköszönte a kiállításon közreműködő munkatársak segítségét: Bathó Beatrix, Tábori Zsuzsanna és Harangozóné Tóth Éva munkáját, akik a kiállítás megvalósításában nagy szerepet játszottak és természetesen dr. Pusztai Gabriella intézményvezető támogatását. A megnyitón jelen volt Kissné Fehér Edit volt munkatárs is, akivel közösen készítették el a pályázatot. A kiállítást eszközökkel, termékekkel támogatták Bencsik István, Fehér József, Jauernik István, Kovács Antal, Szabó Tamás, Szikszai Gábor, Tábori Sándor és Tóth István. Tóthné Gácsi Anna mézeskalács különlegességekkel és az édesség történetével tette még egyedibbé a kiállítást.
Hegedűs Krisztián 2013. óta foglalkozik a méhészet történetével. A kiállítás teljesen egyedi és a múzeum munkatársainak összehangolt munkáját dicséri a megálmodott ötletektől egészen a megvalósításig, mely már most úgy tűnik, Kunszentmártont követően vándorló útra indul az országban. A látogatókat ismeretterjesztő jelleggel, interaktív módon várja a kiállítás 2018. május 19-ig a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeumban, mely a szakma arculatát hitelesen és széleskörűen mutatja be.

A megnyitó képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!