Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató

A Kunszentmártoni Ipari Park Kft. fejlesztési projektjének megnyitó rendezvényére került sor a Városháza Házasságkötő termében 2018. április 5-én. A kft. 2016-ban támogatási kérelmet nyújtott be az Ipari parkok, iparterületek fejlesztése pályázati kiírás keretében (a TOP-1.1.1-15-JN1-2016-00001) a Kunszentmártoni Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztésére nettó 186.745.000 Ft értékben. A sajtótájékoztatón Wenner-Várkonyi Attila polgármester összefoglalta a megnyert pályázaton belül megvalósuló fejlesztéseket, melynek keretében megépül egy 300m2-es raktárcsarnok a hozzá tartozó 100m2-es kiszolgáló épülettel együtt, melyben szociális helyiségek és irodák kapnak helyet. Továbbá egy 1200 m2-es kamionparkoló, egy ehhez tartozó vizesblokkos pihenőkonténer, egy beléptető sorompórendszer, a park területét megfigyelő biztonsági kamerarendszer. Kiépül 400 m új gázvezeték, 400 m víz és szennyvízcsatorna hálózat, amely csatlakozik a meglévő hálózathoz, megépül 380 m szilárd burkolatú nagyteherbírású út, valamint a villamos hálózat is bővítésre kerül, 1 MW új kapacitás kerül beépítésre, mely lehetővé teszi az újonnan betelepülő vállalkozások villamos energia igényének kielégítését. A vagyonvédelem erősítésére pedig 720 m kerítés épül.

Boldog István országgyűlési képviselő kiemelte, hogy több, mint 2,6 milliárd Ft-ot kapott Kunszentmárton munkahelyteremtésre. Rengeteg új munkahely teremtődött és az Ipari Parkban lévő új csarnok megépítésével újabb munkahelyek létesítésére kerül majd sor, mely javítja a lakosok életminőségét és a város gazdasági helyzetének fellendítésében is hatalmas szerepet játszik.

„Az M44-es gyorsforgalmi út megépülése után felkészültnek kell lennie a térségnek, hogy tudják fogadni a befektetőket. Várható, hogy a gyorsforgalmi út elkészültével nem csak a lakosság fog biztonságosabban közlekedni, hanem az újabb ipari vállalkozások idetelepülésével a munkahelyek száma növekedni fog.”

A projekt megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. céljaiban megfogalmazottak szerint tudjon működni és további vállalkozások idetelepülésével egyrészt a területek eladásából származó haszon által, másrészt a fizetett iparűzési adó és munkahelyteremtés által hasznot hozzon Kunszentmártonnak.

Kovács Tibor

Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezető igazgató

DSC_6484

DSC_6509

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!