Száguldó évtizedek

Száguldó évtizedek

Józsa László. Nem sok ember van a városban, aki a névhez ne tudna kötni valamilyen élményt, pillanatot, mosolyt, beszélgetést, az embert. 2018. március 6-a óta talán még többünknek nyílt lehetősége belehuppanni a képzeletbeli zöld kanapéba és a meghatottságtól túlcsorgó szívvel hallgatni Kunszentmárton Józsa Laci bácsiját.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a 2018-as évet egy zseniális új rendezvénysorozattal nyitotta meg Életutak címmel, melynek keretén belül városunk elismert és szakmájában jártas személyek mesélnek életükről, nehézségeikről, örömeikről, talán olyanokról is, melyek eddig el nem hangzottak nagyobb nyilvánosság előtt, de mégis fontosak az adott személy sorsának alakulása érdekében.
Az Életutak első vendége Laci bácsi a Száguldó évtizedek címet adta a beszélgetésnek, a tőle már jól megszokott átfogó, jól felépített gondolatokkal, emlékekkel az eddig kissé vázszerűen ismert életút megtöltődött szívvel és lélekkel. S mit kaptunk mi, hallgatóság? Bepillantást kaptunk a tanári pálya megkezdésének küzdelmeibe, a pályából eredő mérhetetlen energiába, tenni akarásba, de egy hatvan éves osztálytalálkozó mulatságos, szívderítő délutánjába, számos könyv megírásának végtelenül hosszú, kutatással töltött óráiba, de akár egy díj elnyerésének megható szavakkal ki nem fejezhető örömteli pillanataiba, vagy egy kerek születésnap családi meghittségébe, és az élet iránti hitbe, alázatba, mely a mai napig ott csillog Laci bácsi szemében.

Köszönjük.

Herczeg Renáta

DSC_5481 DSC_5484

DSC_5493

A hozzászólások nem engedélyezettek!