Dartverseny

Dartverseny

Április 7-én megtelt az Ászok söröző a darts sportot kedvelőkkel. A versenyt hasonló hangulat övezte, mint az eddigieket, de már sokkal többen (48 fő férfi és 6 fő hölgy) izgulták, szurkolták végig ezt a szombat délutánt. A mérkőzések a sorsolást követően hat táblán zajlottak. A négy fős csoportmeccsek végigjátszása után egyenes kieséssel döntötték el a játékosok a rangsort. Voltak nagyon szép és ötletes megoldások. A legutóbbi versenyen még csak egy 180-as dobást láthattunk, viszont most már egy kézen se lehetett megszámolni azokat. Egyértelmű fejlődés látszik. Minket igazol, hogy szükség van ilyen és ehhez hasonló megmérettetésekre.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik áldozatos munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Elsősorban barátaimnak, Komlós Péternek, Mihályi Tamásnak és a Művelődési ház munkatársainak, Enyedi Gábornak, Patkó Péternek és Jusztin Lászlónak. Nem utolsósorban a Szentmártoni Darts Barátoknak, akik támogattak bennünket: Wenner-Várkonyi Attila polgármester, Imre Kálmán és Gácsi Tamás. A közös tenni akarás a közösségi munka hatékonyságának az alapja, melyért hálás vagyok.

A rendezvényen a következő eredmények születtek: a legnagyobb dobott pontért különdíjat vehetett át a kunszentmártoni fiatal tehetség, Határ Márk.

A hölgyek is szépen teljesítettek. Az első és második helyezést a Dunaújvárosból érkező Jónás Anikó és Nagy Andrea vitte el, harmadik helyezést ért el Tóth Edina. A férfiaknál a bronz érmet az orosházi Vidovenyecz János kapta, az ezüstöt Réczi Tibor vihette haza. S nagy örömünkre a legszebb, legnagyobb kupát a Kunszentmártonból elszármazott Tarcsányi Zsolt tudhatta magáénak. Sziporkázó játékkal, több 180-as dobott ponttal, egy 126-os és 140-es kiszállóval megfűszerezett játékkal méltón megérdemelte azt. 

A sport szerelmeseinek szeptemberben lesz lehetőségünk újra tábla elé állni. Felkérés érkezett a Szarvas város darts közösség képviselőjétől, hogy velünk együtt náluk rendezzünk egy hasonló tornát, melyet fontolóra veszünk.

Csáki Ferenc

szervező

DSC_6518DSC_6520

A hozzászólások nem engedélyezettek!