Olvasókör

Paulovics Tamás kötetének bemutatója

a  kunszentmártoni városi könyvtárban

2018. április 24-én 17 órai kezdettel – a szokásos olvasóköri alkalommal - „Végig, végig a Tisza gáton…” című új kötetét mutatta be a szerző. Paulovics Tamás szerényen amatőr költőnek tartja magát, polgári foglalkozása úszóedző, számos fiatalt „bocsájtott vízre”, közülük néhányan a világhírig is eljutottak. Verseit hallgatva otthonos érzés fog el bennünket, egy érett, kimunkált költői életmű sejlik fel előttünk, ebből kaptunk most ízelítőt. Bánki Éva írót, a recenzenst idézve: „Paulovics Tamás nyugatos ihletésű lírája – szándéka szerint – nem költői életrajz, ám ezek a különleges hangulatú és zeneiségű, hol babitsos , hol kosztolányis költemények mégiscsak kirajzolnak egy sajátos életpályát, lelki fejlődést, családtörténetet … és nemcsak egyéni sorsot, hanem a vidéki Magyarország elmúlt hatvan évének szomorkás keresztmetszetét. Paulovicsnak különleges tehetsége van az epigrammatikus formákhoz, ironikus verszárlatokhoz, amelyek üdén ellenpontozzák az életművet meghatározó visszatekintő, rezignált hangulatot.”

A válogatás részben maga a szerző, részben unokahúga, Paulovics Panna ihletett  előadásában hangzott el, a hallgatóság nagy tetszésére.

A rengeteg inspiráció, ide-oda tükröztetett hagyomány ellenére meglepően egységes kötet – méltó megkoronázása a szerző sport- és irodalomszervezés szolgálatában eltöltött évtizedeinek.” (Bánki Éva)

Herczeg László

 

A hozzászólások nem engedélyezettek!