Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Az idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Szakmák éjszakája. A programban résztvevők számtalan érdekes játékos bemutatót láthattak, melyek a különböző szakmák világába kalauzolták el az érdeklődőket. A program célja az volt, hogy a leendő diákjaink és szüleik megismerkedhessenek az iskolánkban tanított szakmákkal, képzésekkel. A rendezvényt Kissné Balla Ágnes megbízott igazgató asszony nyitotta meg, majd Wenner-Várkonyi Attila polgármester úr is köszöntötte a vendégeket.
Az est folyamán élő társasjátékkal lehetett játszani, melyben a testvér városainkat lehetett közelebbről megismerni. A kalandozni vágyók éjszakai lampionos városnézésen vehettek részt, ahol városunkkal ismerkedhettek meg. A teakóstoló és bemutató, valamint a sajtkóstoló a gasztronómia világába nyújtott betekintést. Az építészeknél a térsakkot, illetve a játékos falépítés fortélyait lehetett kipróbálni. A gépészek is bemutatkoztak, nagy sikert aratott a diákjaink által készített gokart kipróbálása, valamint az ügyességi vezetés, illetve a trükkös gépész feladatok. Az informatika iránt érdeklődők kipróbálhatták, hogy hogyan kell egy számítógépes hálózatot megépíteni, továbbá KODU környezetben számítógépes játékokat készíthettek. Az est folyamán a táncos lábú vendégeink is kipróbálhatták magukat a táncház keretein belül. A rendészet iránt érdeklődők a rendőrségi standnál szerezhettek információkat a rendőri hivatásról. A programok ideje alatt a gimnázium épülete látványos köntösbe bújt, melynek során fényjátékot láthattak a résztvevők, emellett a József Attila szobor melletti falfelületen az iskolai életbe nyerhettek betekintést a mindennapjainkból, rendezvényeinkből rövid videók formájában.
Reméljük, hogy az érdeklődők megtalálták az ízlésüknek megfelőlő szakmát, és hamarosan ők is az iskolánk diákjai lesznek!

Sok szeretettel várunk minden tanulni vágyó diákot és a felnőttképzéseinken a felnőtteket is!

Právetzné Vincze Judit

A rendezvény képei az alábbi linken megtekinthetőek!

A hozzászólások nem engedélyezettek!